Aj takto môže vznikať bolesť

Bolesť. Je pre nás nepríjemná, bojíme sa jej a ľudia sa bolesti snažia vyhnúť. Bolesť je signálom toho, že niečo v tele nefunguje dobre, nie je v poriadku. Bolesť je spojená so zápalom a ak je niekde bolesť, treba za tým vidieť zápal. Pritom zápal vôbec nemusí byť spojený s vírusmi či baktériami. Existujú aj iné príčiny zápalu.
Na správne fungovanie tela/buniek a teda aj na naše zdravie má veľký vplyv metabolizmus. Metabolizmus je premena jednej látky na druhú. Pri metabolizme v bunkách vznikajú agresívne častice, ktoré sa volajú voľné radikály. Tieto musia byť zneškodnené, lebo ak sa nezneškodnia, dokážu poškodzovať bunky, tkanivá a narušovať zdravie.
Dôležitosť vitamínov, minerálov a stopových prvkov
Aby toto zneškodňovanie agresívnych voľných radikálov dobre fungovalo, je potrebných veľa mikroživín, ako sú stopové prvky, selén, zinok, železo a veľa vitamínov. Ak však tieto stopové prvky, minerály a vitamíny chýbajú, dokáže sa narušiť zneškodňovanie voľných radikálov. Tieto môžu poškodiť mitochondrie.
Minerály, stopové prvky a vitamíny sú potrebné aj to, aby nám správne fungovala výroba energie. Ak chýbajú pre výrobu potrebné minerály, stopové prvky a vitamíny a pridajú sa k tomu poškodené mitochondrie, zmení sa v bunkách výroba energie z glukózy. Enzýmy ktoré potrebujú na dobrú výrobu energie z glukózy dostatok vitamínov, minerálov a stopových prvkov sú blokované. Výroba energie sa naruší.
Narušená výroba energie
Napriek tomu, že sa naruší výroba energie, bunky musia energiu na svoje prežitie nejak vyrobiť. Preto sa zapne alternatívna cesta výroby energie. Táto alternatívna výroba energie je ale málo účinná!
Narušená výroba energie v bunkách sa prejaví narušením telesných a duševných funkcií. Najviac sa to vždy prejaví v miestach, ktoré sú odkázané na dobré zásobovanie energiou. Sú to často nervy a svaly.
Alternatívny spôsob výroby energie z glukózy v dôsledku toho čo popisujem vedie v bunkách a tkanivách k hromadeniu látok, ktoré pri tejto alternatívnej výrobe energie vznikajú. Telo totiž nie je stavané na to aby sa dlhodobo vyrábala energia týmto alternatívnym spôsobom. Odpadové látky z tohoto alternatívneho energetického metabolizmu dráždia nervové zakončenia a môže to spôsobiť chronickú bolesť.
Človek v nádeji, že mu odborníci pomôžu chodí od dverí k dverám, rozpráva o svojich problémoch, výsledky laboratórnych meraní ukazujú, že nič mu nie je, zápal nemá, lebo CRP je v norme (čo tam po tom, že zápal je spustený inak a CRP na to nereaguje) a nikto mu neverí.
Človek cíti bolesť a javí sa ako zdravý. Ľudia tomuto človeku neveria a odborníci tiež. Človek trpiaci touto bolesťou sa citi nepochopený a po nejakom čase to „lámať“ aj psychicky – z nepochopenia okolím. Až ho odborník jedného dňa pošle k psychiatrovi a povie mu, že je to psychosomatika. Takto sa dnes často plnia psychiatrie ľuďmi s narušeným metabolizmom a poškodenými mitochondriami.
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk
www.weltfit.sk
www.abczdravia.sk
tel. 0911 295 859
andrej.medved9@gmail.com