Zdravie podľa znamení

Astrológia je obor ktorý hľadá súvislosti medzi postavením nebeských telies  a súčasnými, minulými či budúcimi dejmi na Zemi. Nehovorí ale o tom čo sa stane alebo nestane, poukazuje skôr na tendenciu určitých udalostí. Zaoberá sa postavením planét, pričom ich význam má svoj pôvod aj v gréckej mytológii v ktorej sú planéty spájané s konkrétnymi božstvami.

Astrológia tvrdí že nielen vlastnosti ale aj stavba tela sa dá z astrologického rozboru odvodiť. U dieťaťa sa tak dajú podchytiť a rozvíjať jeho talenty, prípadne predchádzať zdravotným problémom. Horoskop totiž dokáže odhaliť aké predispozície si dieťa prinieslo na svet. Hoci je pre osobný, presnejší horoskop dôležité vedieť ascendent (čas narodenia) posúďte sami či sa podľa určitých všeobecných prvkov astrológie na svoje znamenie naozaj podobáte:
Baran – (planéta Mars symbolizuje aktivitu, odvahu a boj.) Silná, robustná postava, väčšinou svalnatá alebo so širokými plecami. Zdravotné ťažkosti sa môžu vyskytnúť najmä na úrovni hlavy, kĺbov, ľadvín. Aj keď mávajú často horúčku ľahko ju prekonávajú. Treba dávať pozor  aj na časté úrazy – najmä hlavy, na zúrivosť, poruchy zraku a na kožné problémy. Vhodná je pre nich hudba ktorú si dokážu naozaj vychutnať.
Býk – (planéta Venuša: symbolizuje lásku a krásu.) Mohutné telo s hrubším krkom, široký, plochý nos skôr menších proporcií. Časté sú zápaly hrdla, či dutín, zväčšené mandle, problémy so štítnou žľazou. Treba dávať tiež pozor na nadváhu a srdcové problémy. Oslabená býva aj pečeň a mávajú citlivý žlčník. Výtvarná činnosť je pre nich veľmi vhodná.
Blíženci – (planéta Merkúr: symbolizuje rozum a komunikáciu.) Štíhle telo, podlhovastá tvár, dlhý alebo naopak krátky nos a veselé oči. V neskoršom veku skôr zavalitejšie telo, prípadne sklon k väčšiemu bruchu. Určité zdravotné problémy sa dajú očakávať na úrovni kĺbov (najmä pliec, ramien, rúk) a alergií. (ochorenia priedušiek, pľúc.) Objavuje sa častá nervozita, nedostatočná koncentrácia. Ako balzam na dušu pozitívne pôsobí akákoľvek iná duševná činnosť než taká, ktorú bežne vykonávajú.
Rak – (planéta Mesiac: je symbolom plodnosti, inštinktov a citov.) Plné líca, okrúhla tvár, vlnité vlasy, skôr stredná postava s tendenciou ukladania tuku. Možné sú žalúdočné ťažkosti, ochorenia prsníkov, tendencia k vyššiemu tlaku či reumatizmu ale aj psychické problémy. Pre nich je príjemná akákoľvek činnosť ktorú vykonávajú v pokojnom prostredí. Vhodná je umelecká činnosť, pestovanie kvetín, meditácia či joga.
Lev – (planéta Slnko: symbolizuje rozum, ego a  mužský princíp.) Bohaté vlasy, široká tvár, výrazné oči a skôr zavalitejšia alebo vyššia  postava. Oslabené býva srdce či krvný obeh, časté sú bolesti hrdla, problémy s chrbticou, rôzne psychózy či mánie. Mávajú aj vyššiu hmotnosť. Neodporúča sa fajčiť ani sa oddávať alkoholu. Je pre nich príjemné ak trávia čas na pláži, alebo aspoň na záhradnej hojdačke.
Panna – (planéta Merkúr: symbolizuje rozum a komunikáciu.) Štíhle telo, symetria tváre, výrazné obočie. Panna máva citlivosť na chlad, môže preto trpieť na časté prechladnutie, na bakteriálne či vírusové ochorenia, tiež na problémy s črevami, žalúdkom. Priaznivý vplyv má aromaterapia a dobré sú činnosti kde môžu prejaviť svoju sústredenosť. Mali by často chodiť do prírody.
Váhy – (planéta Venuša: symbolizuje lásku a krásu.) Výrazné lícne kosti, jemné, hladné, či naopak vlnité vlasy. Jemná pokožka, buď vysoký alebo naopak nízky vzrast. Ich zdravotné ťažkosti sa môžu týkať najmä chrbtice, obličiek, ale aj zažívania. Objavujú sa aj poruchy spánku či menštruačné ťažkosti. Možná je aj nadváha. Sú citlivé na farby, preto majú radi ak príjemne ladia, najmä v prostredí v ktorom žijú. Mali by sa vyhýbať náročným túram a zle znášajú aj výkyvy teplôt. Je vhodné venovať sa nejakému hudobnému nástroju.
Škorpión – (planéta Pluto: symbolizuje večný kolobeh života.) Ostré črty, úzke oči, prenikavý, podozrievavý pohľad, stredná alebo vyššia postava. Časté sú menštruačné ťažkosti, problémy s konečníkom, prostatou. Občas s kolenami či chrbticou. Ukazuje sa aj sklon k silnému nervovému vypätiu. Mali by mať pravidelný pohyb a dávať pozor na depresiu či pesimizmus.
Strelec – (planéta Jupiter: je symbolom múdrosti a blahobytu.) Štíhla postava, výrazná sánka alebo aj dlhý nos. Zdravotné problémy sa môžu vyskytovať na úrovni končatín, chrbtice. Objavujú sa aj problémy s cukrovkou, pečeňou, či alergiami. Pre nich je príjemné všetko čo súvisí s prírodou. Pohodu zažijú najmä pri pravidelných prechádzkach, najlepšie s priateľmi.
Kozorožec – (planéta Saturn: symbolizuje povinnosti, životné prekážky.) Úzka postava i tvár, skôr čierne vlasy. Problémové môžu byť kĺby, kolená, obličkové kamene. Ukazujú sa aj ochorenia chrbtice, pokožky, alergie či problémy so zubami. Veľmi im prospieva čítanie, návšteva koncertu či vernisáže. Mali by sa vyvarovať dlhodobej nečinnosti.
Vodnár – (planéta Urán: symbolizuje životné zmeny.) Veľké, prípadne odstávajúce uši, malé oči, stredná postava. Zo zdravia sa môžu vyskytovať problémy s krvným obehom, so žilami, chrbticou. Mávajú aj sexuálne či menštruačné ťažkosti, problémy s prostatou či so sústredením. Problémy môžu mať aj s určitými závislosťami. Vhodná je joga, brušné tance ale nemali by sa príliš fyzicky namáhať.
Ryby – (planéta Neptún: symbolizuje božstvo a vyššiu moc.) Zasnené oči, asymetrická tvár, chorobne vyzerajúci vzhľad. Väčšinou pekná štíhla postava, v neskoršom veku nábeh na ukladanie tuku. Zdravotné ťažkosti sa môžu vyskytovať na úrovni lymfatických ciest, problémy s trávením či s pečeňou, prípadne s imunitou alebo choroby spôsobené negatívnymi emóciami. Ukazuje sa aj precitlivenosť na lieky, na chlad a vlhko. Pohyb a masáže sú veľmi vhodné. Hudba, tanec či spev im spôsobuje ozajstné šťastie.

Spracovala: Silazdravia.sk