Silná žena

  JUDr. Katarína Heneková

Milujem svoju rodinu a mesto v ktorom žijem a aj preto sa venujem už niekoľko rokov bezplatnému právnemu poradenstvu pre členov Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Púchove. Som presvedčená, že každá žena by mala vnímať svoju jedinečnosť, vnútornú krásu a silu vďaka ktorej môže zlepšovať a harmonizovať vzťahy okolo seba. ❤️

Životná inšpirácia
Mojou inšpiráciou je viera, láska a túžba žiť naplno – snažím sa každý deň svojho života žiť naplno a tešiť sa aj z drobností, ktoré prichádzajú do nášho života.
Vzácnosť rodiny
Rodina pre mňa znamená všetko… Som manželka, matka, dcéra a uvedomujem si krásu a dôležitosť rodiny a lásky v nej… Rodina je naozaj najviac a ja som vďačná Bohu za to, že mi umožnil zažiť ten pocit hrdosti z toho, že som mama a že si môžem naplno užívať objatia svojich blízkych a milovaných.

Dôležitý okamih
Dôležitý okamih v mojom živote? Narodenie mojich synov, strata nenarodeného dieťaťa, smrť môjho otca, vážne ochorenie môjho manžela – toto sú tie udalosti, ktoré zmenili môj základný pohľad na svet. Tieto udalosti v mojom živote mi ukázali, čo je naozaj dôležité – rodina a láska … Preto sú na mojej pyramíde hodnôt na prvom mieste … Ostatne veci, ktoré v živote riešim, robím aj preto, lebo verím, že sa oplatí bojovať pre budúcnosť našich deti z pohľadu v akom svete a v akom meste budú žiť… Deti vychovávame tak, aby si vážili rodinu, mesto i svoj národ.
Žena v živote a v politike 
Osobne musím povedať, že som šťastná, že som žena, cítim sa dobre ako žena a rada sa ako žena aj obliekam a správam, pretože si myslím, že je to úžasné. Myslím si, že ženy to majú v živote trošku ťažšie ako muži, ale nesťažujem si, pretože to práve dodáva žene veľkú silu zvládnuť všetky tie starosti a povinnosti každodenného života. Myslím, že každá žena si uvedomuje, koľko vecí musí zvládnuť aby všetci okolo nej boli spokojní. Na druhej strane som žena, ktorá potrebuje cítiť silu muža, ktorý ju ochráni a postará sa o ňu a jej rodinu, keď bude v nebezpečenstve, takže som skôr ten konzervatívny typ uznávajúci silu muža. Ženy v politike však podľa môjho názoru musia byť a je ich v súčasnosti veľmi málo. Skĺbením ich empatie, zodpovednosti, vnútornej sily a odbornosti môžu svetu určite pomôcť a možno zjemniť celý ten hrubý a tvrdý politický boj.
To najťažšie na politike
Ja nie som politik (zatiaľ), a tak neviem zodpovedne odpovedať na túto otázku, avšak myslím si, že najťažšie v politike je ustáť svoje základné hodnoty, ktorými sa v bežnom živote riadite… Veľakrát sa stane, že nakoniec sa v politike dobrota a ľudskosť chápe ako slabosť alebo až priam nevýhoda… Pevne verím a dúfam, že to ustojím a stále zostanem tá normálna Katka. Momentálne mi v politike vadí tá neskutočná faloš a pretvárka, ktorou si dotyční politici zakrývajú svoju vlastnú zbabelosť a každodennú zradu.
Vedieť sa rozhodnúť
To je naozaj veľmi ťažké a obzvlášť v mojom prípade, keďže je som typická váha, ktorá stále zvažuje, čo je v danom prípade naozaj správne a spravodlivé. Avšak doposiaľ som sa vždy rozhodla a verím, že správne. V každom mojom konaní, rozhodnutí a ich dôsledkoch sa snažím nájsť niečo pozitívne, čo ma poučí a navnadí ísť ďalej. Chcem žiť tak, aby som nemusela ľutovať svoje rozhodnutia.
Sila lásky
Láska ma sprevádza celým mojím životom. Nemohla by som bez lásky žiť, pretože mi dáva silu a nádej, že všetko v živote má svoj zmysel. Láska muža, detí, mamy, priateľov…. ma poháňa stále ďalej a dáva význam aj vtedy a tam, kde to možno veľa ľudí nechápe. Byť milovaná a milovať je obrovský dar a ja ďakujem Bohu, že si môžem užívať oba tieto pocity.

Budúcnosť
Musím sa priznať, že ja nie som dlhodobý plánovač. Snažím sa žiť v danom okamihu a pre najbližšie dni. Možno práve moje životné skúsenosti mi ukázali aký je život vrtkavý, keďže sa môže v priebehu niekoľkých minút úplne otočiť. Teším sa z každého dňa, keď sa ráno zobudím a ľudia, na ktorých mi záleží sú zdraví. Momentálne sa sústredím aj na voľby, ktoré budú 10.11.2018, keďže kandidujem na primátorku mesta Púchov. Myslím si, že môžem – možno práve tým, že som žena – vniesť do politiky trocha pokoja, slušnosti, empatie. Verím, že môj volebný program je splniteľný, pretože nie je postavený na vzdušných sľuboch, ale na reálnych základoch. Rada by som pokračovala v nastavenom rozvoji mesta, a to za pomoci ľudskosti, odbornosti a odvahy.

Foto archív Katky Henekovej