Mňaukáči liečia

Mačky sú vraj falošné? Tak to v žiadnom prípade! Nie len, že nie sú falošné, ale ešte sú aj absolútne výnimočné. Ak sa obtiera okolo vašej nohy, tak to síce môže znamenať, že má chuť na jedlo, avšak ona sama, ak má možnosť chodiť von, prinesie vám pred dvere maškrtu v podobe myši.
Patrí medzi najčistejšie živočíchy na svete, dá sa dokonca povedať že je čistotnejšia než človek. Umýva sa po každom jedle, močení či stolici. Mačka má spomedzi ostatných domácich miláčikov snáď najsilnejšiu osobnosť, a je tiež dokázané že jej samotná prítomnosť v domácnosti dokáže byť pre človeka naozaj liečivá.

História mačky
Ľudia si všimli, že mačky chytali hlodavcov, ktorí im chodili za úrodou a tak si mačky chceli držať vo svojej blízkosti. Začali ich kŕmiť a vytvorili si tak spoločné puto. História mačiek siaha až do starovekého Egypta, kde boli uctievané ako bohovia. Najznámejšou sa stala bohyňa Basted ktorá bola zobrazovaná v podobe mačky a bola prototypom ochrankyne a dobrej matky.
Vďaka Rimanom a Grékom sa mačky rozšírili do Európy. U nich zastávala mačka funkciu domáceho spoločníka. Naopak v stredoveku ľudí, ktorí vlastnili mačku často popravovali, pretože mačka bola spájaná so Satanom. Verilo sa, že niektorí čarodejníci tej doby sa dokázali prevteliť do mačkinho tela deväť krát. Odtiaľ aj pramení mýtus že mačka má deväť životov.
Keď však prišiel čierny mor, mačky splnili svoju skvelú úlohu tým, že pochytali potkanov ktorí mor roznášali. V koráne sa dokonca objavuje príbeh o mačke ktorá Mohamedovi zachránila život keď ho uhryzol smrtiaci had.
Naše dnešné mačky pochádzajú z africkej divej mačky ktorá sa bohužiaľ stala ohrozeným druhom.
Liečebná frekvencia pradenia
Je známe že mačka pradie keď sa cíti dobre a je spokojná. Robí to však aj vtedy, keď má veľké bolesti, napríklad pri pôrode.
Možno budete prekvapení, ale mačka ,,vycíti“ choré miesto na tele svojho majiteľa. Často si na toto miesto ľahne a tak ho zohrieva svojim teplom. Vďaka mačaciemu pradeniu ktoré sa pohybuje vo frekvencii 4-16Hz tak podporuje imunitu človeka. Bolesť ustupuje, zlomeniny sa rýchlejšie hoja, kosti sa stávajú silnejšími. Jej prítomnosť pomáha i pri vysokom krvnom tlaku – zmenšuje riziko recidívy infarktu a znižuje sa aj vysoký cholesterol.
Samotné hľadenie mačky napomáha pre lepšie trávenie a pri problémoch urogenitálneho systému. Platí to najmä pri krátkosrstých či bezsrstých mačkách. A naopak, dlhosrsté plemená pomáhajú i pri zlej nálade, depresiách a vyčerpanosti. Dostačuje pritom len 15 minút denne takejto mačacej liečby, aby ste sa cítili omnoho lepšie.
Obložte sa mačkami
Podľa štatistík sa majitelia a milovníci mačiek obracajú na lekára až 6x menej než tí, ktorí doma mačku nemajú. Majitelia mačiek dokonca žijú priemerne o 11 rokov dlhšie. Liečba mačkou – felinoterapia je dnes už veľmi známa a v mnohých krajinách sa používa ako terapeutická metóda.
Hovorí sa, že čierne sfarbené mačky dokážu odobrať dvakrát viac negatívnej energie ako iné mačky. Mačky bledé, biele a krémové dokážu výraznejšie obnoviť energiu. Ryšavé sú vhodné pre dodanie pozitívnej energie, optimizmu a dobrej nálady. Keď po vás lezú, vystrkujú pazúriky a z časti sa dá povedať, že tak nahrádzajú akupunktúru, pretože tým dráždia reflexné zóny. Toto ,,masírovanie“ majú ešte z doby keď boli mačiatka a stimulovali tak kožúšok svojej mami. Dospelá mačka si tento prejav zachováva a vykonáva ho najmä vtedy ak sa cíti spokojná a milovaná.
Mačka je skvelá!
Neustále komunikuje a prejavuje vám náklonnosť nie len tým, že pradie, alebo vás masíruje, ale aj tým, že vám zaspí na kolenách, chodí za vami ako psík, mňauká a olizuje vás. Ak sa na vás pozerá z blízka so široko otvorenými očami vyjadruje vám tým svoju dôveru.
Mačky sú veľmi citlivé na rôzne vibrácie, takže majú dokonca schopnosť vycítiť prírodnú katastrofu (zemetrasenie, výbuch sopky, tornáda…) už 15 minút pred tým než nastane. Sú schopné vytvoriť až neuveriteľných 100 rôznych zvukov! (Pes ich dokáže len 10.)
Tento výnimočný domáci miláčik je v mnohých ohľadoch hodný rešpektu, obdivu a milovania. Preto jedným z najkrajších darov aký môže od vás mačka dostať je láskyplný domov!

Spracovala: Silazdravia.sk