Vypadávanie vlasov, plešatosť po stranách čela a vačky pod očami?

Vedeli ste že:
  • plešatosť po stranách čela, prípadne vzadu na hlave, vypadávanie vlasov, žlté škvrny na dúhovke, vačky pod očami ktoré sa vyskytnú náhle, alebo aj vyrážky, fľaky či škvrny na dolnej časti brady ktoré sa tvoria vo zvýšenej miere, môžu znamenať oslabené obličky a zároveň určité črevné ťažkosti.
  • ak sa objavia v dolnej časti brady alebo uprostred čela vtedy sa môže jednať o nedostatočnú činnosť tenkého čreva a oslabené zásobovanie tela živinami, alebo môže ísť o predispozíciu na uvedené problémy.

Ako podporiť obličky a črevá
  • vhodné potraviny – najmä morské riasy, mungo fazuľa, azuki, pšeno, quinoa, brusnice, maliny, moruša, jablká, melon, uhorky, fermentovaná zelenina, probiotiká, olivový olej, dostatočný príjem kvalitných tekutín. Nesoľte príliš, cukor, fajčenie ani alkohol nie sú vhodné.
  • z bylín – najmä rozmarín, rumanček kamilkový, fenikel, škorica, bazalka, zázvor, šalvia.
  • orgánové hodiny obličiek sú medzi 17 a 19 hodinou kedy sa neodporúča piť veľa tekutín, pretože sa tak zbytočne zaťažujú. Orgánové hodiny hrubého čreva sú v ranných hodinách od 5 do 7 hodiny ráno. V týchto hodinách je hrubé črevo najaktívnejšie, preto sa odporúča raňajšia toaleta. Tenké črevo je najviac aktívne od 13 hod. do 15 hod, je to vhodný čas na jedlo, zvyšuje sa fyzická výkonnosť.
Čo ste asi nevedeli
  • na obličkové kamene je vhodný olej z vlašských orechov, čaj z byliny chanca piedra ktorá regeneruje aj pečeň, lieči infekcie a je protizápalová.

Spracovala: Silazdravia.sk