Duševná porucha alebo ,,posadnutie?“

Čo vlastne naozaj vieme o duševných poruchách? Podľa medicíny sa jedná o závažné ochorenie ktoré postihuje vyšší nervový systém. Každý človek je ale jedinečný a preto na každého môže pôsobiť niečo iné. Keď chce terapeut, lekár niekomu naozaj pomôcť, potrebuje na to trpezlivosť a starostlivý výskum.

Pokiaľ si pripustíme, že existujú rôzne formy reality, tak zistíme, že niektoré javy ktoré si nevieme vysvetliť zrazu môžu nabrať úplne iné svetlo. Samotná otázka ,,iných realít“ je iste komplikovaná, ale možno netreba hneď v zárodku odsúdiť niečo ako nemožné len preto, že určitým javom sami nerozumieme.
Skúsme si na chvíľu predstaviť, že sa v našej dimenzii nachádzajú rôzne frekvencie. Tieto frekvencie sa prekrývajú, čo znamená, že rôzne energie, či dokonca bytosti môžu byť okolo nás – ale za bežných okolností nás nevnímajú, rovnako ani my ich. Sú ,,posunuté“ v úrovni – inej frekvencie.
Niektorí ľudia sa môžu vedome – ale väčšinou nevedome vedieť na tieto frekvencie naladiť a môžu začať vnímať určité ,,energie“, hlasy či dokonca bytosti. Môžu mať schopnosť uvoľniť sa natoľko, že sa zjednodušene povedané, časť ich vedomia ,,oddelí“ od tela, a takto sa môže stať, že sa začnú napájať na rôzne vplyvy. Jedná sa o jav tzv. astrálneho vedomého cestovania. V konečnom dôsledku je možné, že každý cestujeme astrálne v spánku, len si to neuvedomujeme. To ale nie je pre bežného človeka nebezpečné, problém môže prísť vtedy, pokiaľ to vie človek vedome riadiť a dostáva sa tak v rámci ,,inej frekvencie príliš ďaleko.“
Tí, ktorí spáchajú napríklad samovraždu sa môžu dostať, (resp. ich energia, tzv. psychické telo) do akéhosi psychického sveta, kde zostanú (obrazne vyjadrené) uväznení v tzv. éterickej vrstve hrubohmotného sveta a nemôžu sa dostať do vyšších, tzv. nadprirodzených úrovní. Takýto človek potom môže vibrovať blízko hmotného sveta a to mu nedovolí ,,nájsť pokoj.“
Tieto bytosti sa môžu chcieť dostať do fyzickej reality, môžu sa chcieť napájať na fyzické telo, čo môže pre človeka znamenať určité riziko. Avšak tieto bytosti samotné stojí dosť veľa energie, aby sa takto na človeka napojili. Určité parapsychologické výskumy ukazujú, že keď sa objaví určitá entita v našej hrubohmotnej rovine, dochádza k zmene teploty v danom priestore. Je možné že na to, aby sa prejavili vo fyzickej realite potrebuje určitú ,,vstupnú bránu“ – možno to môžu byť aj nejaké predmety, ako napríklad zrkadlá, preto je aj zvykom, ak niekto v rodine zomrie, zakrývať zrkadlá čiernymi látkami. Môže ich tiež priťahovať nešťastie, nejaká vážna udalosť ako je napríklad tragická nehoda.
Samotný prejav už závisí od toho ako veľmi je človek týmto javom ,,otvorený“ a koľkí alebo konkrétne ,,kto“ dotyčného človeka ,,posadol“.
Pri tzv. duševných poruchách je preto samozrejme najdôležitejšie zistiť či nastali aj nejaké fyzické poškodenia mozgu. Nakoniec asi iba vzácne sa môže jednať o prípad ktorý by sa dal charakterizovať ako ,,posadnutosť“ nejakými nám neznámymi (démonickými) bytosťami. Len vo výnimočných prípadoch človek označený ako schizofrenik počujúci hlasy, môže byť tak ,,vyladený“ na realitu inej frekvencie. Ak teda naozaj vezmeme do úvahy i tieto alternatívy, bude určite ešte potrebné hľadanie a skúmanie pravdy a tak nájdenie tej správnej liečby pre konkrétneho pacienta.

Spracovala: Silazdravia.sk