Liečivá myseľ

Každý človek má v sebe skryté sily ktoré dokážu pomáhať pri samoliečení. Je len dôležité vedieť ako tieto liečivé sily v nás vedome využívať.

Uvoľňovať svaly tela
V prvej etape je dôležité naučiť sa uvoľňovať svaly svojho tela. Ľahnite si na chrbát, ruky si nechajte pozdĺž tela, chodidlá mierne od seba,  zľahka ohnite prsty, hlavu môžete mierne nakloniť nabok, ústa pootvoriť, oči si zatvorte.
Snažte sa na nič nemyslieť, upokojte svoj dych. V tomto uvoľnení zotrvajte asi 5 minúť.
Môžete používať rôzne uvoľňovacie techniky. Napríklad si predstaviť, že ste mäkkým bielym mrakom, vaše telo je ľahké a pokojné. Voľne plyniete nad zemou, nad lesom, jazerom. Skúste vnímať vôňu stromov, kvetín.
Predstavte si že ste vo vode, ktorá vás nadnáša. Cítite sa uvoľnene a príjemne. Pri nádychu aj výdychu rátajte do štyroch. Dýchajte nosom. Ak to dokážete, môžete interval nádychu aj výdychu predĺžiť a rátať do 6 alebo 8.
Liečebný program podvedomia
Snažte sa predstaviť si svoj chorý orgán s ktorým sa pokúsite ,,komunikovať.“
Najskôr si predstavte ako vo svojom srdci vnímate malý plamienok – biele alebo fialové svetlo ako prameň lásky a ochraňujúcej energie. Vnímajte ako sa tento plamienok, toto svetlo zväčšuje a vypĺňa celé vaše srdce, celé vaše telo. Môžete si v mysli povedať: ,, Som bytosť tohto svetla, svetlo v mojom tele je uzdravujúca energia.“
Na orgán, alebo miesto na tele ktoré vás trápi si priložte ruku a predstavte si, že toto svetlo je koncentrované v strede dlane. Pocíťte teplo v dlani a predstavte si ako toto svetlo rozpúšťa bolesť, zápal, nádor a pod. tak ako slnečné lúče rozpúšťajú sneh.
Dôležité je aby ste tieto cviky robili často, cvičili svoju pozornosť a správne zameranie, aby sa mohli dostaviť želané výsledky.

Spracovala: Silazdravia.sk