95% prípadov rakoviny má na svedomí zlá životospráva a negatívne životné prostredie!

To je naozaj zlá správa. Výskum hovorí jasne: sme chorí najmä v dôsledku najväčšej enviromentálnej hrozby v dejinách ľudstva. Naše telo sa tak dostalo do kritického bodu, pretože nie je stavané na spracovanie takéhoto množstva nebezpečných látok. Existuje však liečenie, ktoré nespočíva v liekoch.

Dôležitý fakt je, že základom celej imunity sú črevá, ktoré musia fungovať dobre, aby fungoval aj zvyšok celého tela.
Plasty a ďalšie chemické látky
Tí, ktorí nepovažujú toxíny za škodlivé, tvrdia, že chemikálie ktoré telo prijíma denne v malých množstvách nie sú škodlivé, pretože telo sa s nimi vie vysporiadať. Toto tvrdenie však nie je pravdivé, pretože keď sa vykonal výskum na podrobnú analýzu ktoré obsahuje ľudský tuk, zistilo sa, že 100 % testovaných osôb malo v tele okrem iných nebezpečných látok aj dioxíny a polychlórované bifenyly ktoré patria medzi najúčinnejšie známe spúšťače rakoviny. V určitých prípadoch sa toxíny akumulujú niekoľko rokov, kým sa objaví ochorenie.
Ďalšie štúdie ukazujú, že vzorky ľudského tuku obsahujú styrén, ktorý sa napríklad odparuje z počítačov, z rôznych bežných plastov, plastových fliaš a pod.
Rakovina vzniká aj preto, že toxicita pochádzajúca zo životného prostredia dráždi kmeňové bunky.
Kľúčová je rovnováha tráviace traktu
Ak máte v čreve málo prospešných baktérií z dôvodu nedostatku probiotík, črevná výstelka sa poškodzuje a prestáva plniť svoju funkciu. Takáto poškodená črevná stena potom prepúšťa vírusy, plesne, kvasinky, parazity, toxické látky ktoré sa dostávajú do krvného obehu. Takto narušený tráviaci systém spôsobuje zápchu, nafukovanie, žalúdočné bolesti. Následne sú napádané ostatné orgány, autoimunitné ochorenia a pod. Iba zdravá črevná sliznica dokáže chrániť pred rakovinou.
Všetky choroby začínajú v bruchu.
Hippokrates
Pečeň je hlavný filter tela pre toxické látky. Účinne filtruje a neutralizuje toxíny, ktoré k nej putujú z čriev, alebo z cirkulujúcej krvi. V okamihu, keď sa toxíny zneutralizujú na neškodné látky, uvoľnia sa cez spoločný žlčovod, aby mohli byť vylúčené. To je však možné len za predpokladu, že pečeň je naozaj v dobrom stave. Ak je pečeň preťažená, toxíny nakoniec skončia v krvi a v čreve.
Geneticky modifikované potraviny GMO
Zmocnite sa ropy – a ovládnete celé kontinenty, zmocnite sa potravín – a ovládnete ľudí.
Henry Kissinger
GMO potraviny predstavujú nový spôsob manipulácie s jedlom a nikto nemá ozajstnú predstavu, ako môžu vplývať na ľudskú fyziológiu. GMO manipuluje s podstatou potravinových zložiek tak, že mení ih DNA. Takéto narušenie má potenciál poškodiť náš genetický kód, alebo, čo je ešte horšie, začleniť sa doň. Všetko čo je telu cudzie sa mení na antigén, na ktoré začne telo automaticky vytvárať protilátky a tak môže potencionálne vzniknúť celý rad nových autoimunitných ochorení.
Elektrické a magnetické frekvenčné polia EMP
V tomto spektre sa nachádzajú bezdrôtové zariadenia a frekvencie, mobilné telefóny, Bluetooth, mikrovlnné rúry, počítače, notebooky, tablety, Wi-Fi…  Podobné vymoženosti by mohli byť najväčším ,,prešľapom“ nášho storočia.
Ukazuje sa súvislosť medzi EMP a Alzheimerom, sklerózou multiplex a rakovinou. Hoci nie sú k dispozícii žiadne oficiálne štúdie ktoré by dlhodobo skúmali vplyv EMP na mozog človeka, vieme že EMP ovplyvňujú červené a biele krvinky , krvné doštičky a dokonca aj pokožku. Ovplyvňujú spánok, plodnosť, vývoj plodu, nezrelé ale aj zrelé bunky. Žiarenie môže nepriaznivo vplývať aj na miechu či imunitný systém…
Nová cesta
Dovolili sme, aby do nášho životného prostredia preniklo tisíce umelo vyrobených chemických látok. Naše chemikáliami zaťažené telá bombardujeme nadmerným elektromagnetickým žiarením. Na živiny chudobná strava, spracované potraviny neorganického pôvodu, nadužívanie liekov (najmä antibiotík), toxické chemické čistiace prostriedky, rozšírené používanie herbicídov, chemikálie vo vode i vo vzduchu, nebezpečné ftaláty…
Zlepšenie nedosiahneme ,,len tak“, je nutné vložiť na to celú svoju bytosť. Svoje zdravie (a nie len svoje) máme vo vlastných rukách vďaka rozhodnutiam, ktoré urobíme ohľadom svojho stravovania a životného štýlu. Je na čase, aby sme si uvedomili, že nikto iný nás nezachráni, ak sa nezachránime sami. Je na každom z nás, aby sme regulovali množstvo nášho individuálneho vystavenie toxínom, preto by sme mali skutočne premýšľať o každom výrobku ktorý používame a o každom súste jedla, ktoré berieme do úst.
Naučme sa prijímať a robiť rozhodnutia ktoré môžu zlepšiť našu budúcnosť.

Zdroj: Suzanne Somers Tox-Sick