Vesmírna sila mačiek

Lena Katzu

Milujem hudbu, je to môj prírodný všeliek a s tým súvisí aj tanec. U mňa funguje okrem iného aj ako spôsob zbaviť sa negatívnych myšlienok. Učím sa hrať na gitare, plním si sny. Na niekoho môžem pôsobiť uzavretá, možno odmeraná, ale je to taký ochranný obal srdca pred svetom. Vo vnútri tela je však schovaná citlivá duša, ktorá zhmotňuje pocity v básniach. Spoločne s mojou skvelou maminou a rodinou sme pomohli už niekoľkým zvieratkám v spolupráci s útulkom OZ Mačky v meste v Považskej Bystrici. Joga a walking v prírode mi dobíjajú energiu, nakoľko práca s ľuďmi ktorú robím, vie aj poriadne vyčerpať. Stačí sa potom započúvať do spevu vtákov, objať strom, posedieť na lúke a tieto maličkosti ma ihneď urobia šťastnou. Životné krédo nemám, ale veľa čítam a snažím sa posúvať ďalej. V mojom motivačnom denníku mám na prvej strane túto myšlienku: ,,Jej duša bola príliš hlboká na to, aby ju objavili tí, ktorí vždy plávali v plytkých vodách…“

Život s mačkami
Od malička boli súčasťou môjho života zvieratá. Vždy som cítila, že keď som s nimi, som to JA a som šťastná. Bezprostredne s láskou, úctou a rešpektom k nim som od 20 rokov bola vegetariánka a s tým súvisel aj posun a prechod na vegánstvo.

Moja prvá naozajstná mačička – kocúrik, neprišiel do môjho života náhodou, pretože ja na náhody neverím. Počas mojej choroby mi ako to ja hovorím poslali z hora kocúrika menom Szigy, ktorý bol pre mňa doslova anjelom za cestou uzdravenia. ON ma naučil mať rád samu seba, mať chuť žiť, byť pokojnejšia, nakoľko som rohaté znamenie :-), ktoré rýchlo vzplanie.
Szigy nebol „iba“ kocúr, bol to kráľ mačiek, ktorý bol neskutočne previazaný s mojim vnútrom, s mojou dušou, vedel ,,hovoriť“… ( ,,Mačkári“ vedia o čom hovorím.) Vedel vytušiť náš príchod domov, vždy čakal už v okne, bol mojim zrkadlom, bol ako JA. Mohla by som o ňom napísať knihu, možno raz….
Zachránil ma vlastne dvakrát. Prvý raz keď ho našla moja mamina a jeho prítomnosť ma vyliečila a druhýkrát, keď odišiel za dúhovy most, viem, že namiesto mňa. Mačka dokáže z lásky k svojmu „milému“ preniesť na seba jeho chorobu. Bola to od neho veľká obeta a pre mňa veľká bolesť a strata v srdci, veľmi mi chýba. Viem, že raz sa s ním stretnem.
Druhá mačička menom Fizzbie nezvládala ďalších parťákov, ktorých som postupne zachránila. Je to typovo mačička, ktorá potrebuje iba človeka a jeho lásku a žiadneho parťáka, tak si našla nový domov u mojich rodičov a tam je neskutočne šťastná. Očami dostane každého a je to proste taký šál na krku, lebo je doslova nalepená na človeku.

 

Šťastná mačka
Každá mačička je veľká osobnosť, ktorá sem prišla z vesmíru. Ak neveríte inšpirujte sa knihou Zdenky Blechovej – Kočka telepatický zářič z Vesmíru 🙂 a zároveň každá je úplne iná. Práve toto sa mi veľmi na nich páči, každá nás obohacuje a účí nás niečo iné, niečo nové. Ako bývalá psíčkarka vnímam ich rozdielnu povahu voči „pánečkovi“, aj keď ja toto slovo nepoužívam.
Momentálne so mnou žijú dvaja kocúrikovia čierny Nasire a biely Kirkasko. Mačičkám mená vyberám podľa toho ako ich cítim a vnímam. Nasire je marocké meno znamená ,,ochránca“ a naozaj ho táto vlastnosť úplne vystihuje. Prevzal úlohu Szigyho a neskutočne ochraňuje moju dušičku a prináša mi kľud do môjho života a úsmev. Kirkas je cirkusant, rád sa fotí a predvádza je biely ako sneh a krásny ako jasná obloha, oči ako najkrajší prameň. Preto má aj v tomto význame Fínske meno. U neho funguje spojenie mačka je vesmírny žiarič, keď sa uložím spať, príde na pár minút a ľahne si na miesto na mojom tele, ktoré vycítil, že treba preliečiť, je to ako mačacia meditácia.

Čierna mačka cez cestu
Veľa ľudí tvrdí, že mačky sú falošné. Pre mňa ľudia, čo povedia doslovne „nenávidím ich“, nemajú srdce a takými sa neobklopujem. A mýtus čierna mačka cez cestu znamená pre mňa šťastie a krásny deň a hlavne, ak ju dokázala bez úrazu prebehnúť. Mačičky sem neprišli, aby sme ich vychovávali, riadili, trénovali, príjmite ich také aké sú, veľa sa od nich dozviete a naučíte.

Výnimočné mačky
Mne mačky priniesli do života nových priateľov… Tí starí akosi prirodzene odišli a noví mi dávajú energiu a také napojenie sa „nás“ na ten vesmírny život s týmito úžasnými tvormi.
Sloboda sa spája s mojim ,,vonkovým“ kocúrikom, ktorého musím spomenúť. Moja 4 ročná láska, ktorý chcel žiť slobodne, ale bohužiaľ na to doplatil. Prišiel za mnou, aby som mu pomohla, ale neskoro, museli sme sa rozlúčiť. Aj on mi veľa dal, naučil ma vážiť si veci, tešiť sa z maličkostí úplne niečo iné, čo môžu dať iba mačičky, ktoré žijú ťažký život  na ulici :-(.
Ako vidím lásku
Toto sú pre mňa dary, toto je môj život, toto je pre mňa skutočná úprimná láska. Každého z nich spomenutého, ktorý mi vstúpil do života mám zachyteného v obrázku, symbole, alebo menom na svojom tele. Za to vďačím úžasnej vesmírnej osôbke a mojej dlhoročnej priateľke Petre Cankl, ktorá dokáže zhmotniť slová a city v dokonalej tattoo kráse a nielen to, priviedla ma k mačičkám, otvorila duchovnú cestu života, učí ma počúvať srdce a svoje telo.
Poďakovať chcem hlavne mojej rodine za to, že ma berú s láskou takú, aká som, pomáhajú mi, pomáhajú zvieratkám, VegeMare /môj manžel/ 🙂 za šírenie vegánskej myšlienky, za skvelú vegánsku kuchyňu a samozrejme za pomoc akúkoľvek, ktorú aj on robí pre ne s láskou a rešpektom, sme jedna veľká mačacia rodina.

All you need is love…

Finančne môžete pomôcť a podporiť Občianske združenie – OZ Mačky v meste – Cats in the City na čísle účtu:
IBAN: SK6909000000005108610655
BIC: GIBASKBX
Slovenská sporiteľňa, a.s., pobočka Považská Bystrica
Názov účtu: Mačky v meste – Cats in the City
IČO: 48412767
Adresa: Rozkvet 2077/162-8, 017 01 Považská Bystrica
Kontakt: 0918 367 173

Vďační budeme za akúkoľvek pomoc (krmivo, deky…) a ak by ste si chceli nejakú mačičku adoptovať ozvite sa na kontakt vyššie uvedený. Vďačné mačičky na vás čakajú!

Foto archív Lena Katzu

Mňaukáči liečia