Zázračné ruky ktoré uzdravujú

S objavom atómu sa ľudia dozvedeli, že hmota nie je iba celistvá a nedeliteľná, ale že každý z predmetov, ktoré nás obklopujú, od najmenšieho po najväčší, je tvorený atómami s nevnímateľným kmitaním, inak povedané energiou. Táto energia sa zhusťuje a súčasne je fluidná a uvoľňuje častice energie ktoré sa prejavujú v takých javoch ako je elektrina, tepelná energia, rádioaktivita… či magnetizmus.

Ľudské telo vydáva energiu ktorú sa niektorí naučili používať takým spôsobom, že mení v terapeutickom zmysle metabolizmus iných ľudí. Táto energia si vyžaduje, aby bola ovládaná a usmerňovaná. Objav tzv. ľudského magnetizmu a jeho použitia s cieľom uľaviť svojmu blížnemu zrejme spadá do úsvitu dejín ľudstva.
Niektoré egyptské reliéfy popisujú počiatky magnetizmu. Ukazujú pozície rúk magnetizéra ktoré sa používajú dodnes. Vo všetkých civilizáciách – v Indii, Peru, Španielsku – staršie ale i súčasné svedectvá sa zmieňujú o uzdraveniach spôsobených prikladaním rúk na choré miesto na tele. Avšak vzhľadom na to, že archeológovia nemajú prístup k širším súvislostiam, tvrdia že egyptské prívesky sú považované len za šperky, náušnice…
Cesta k vedeckému uznaniu
Podľa Mesmerovho učenia (Franz Anton Mesmer 1734 – 1815 Švajčiarsky lekár, praotec hypnózy, psychoterapie) obklopuje každého človeka aura – určité magnetické vlnenie, vyžarovanie. Po celý svoj život používal najrôznejšie postupy, aby dokázal magnetizmus ľudského tela. Vychádzal z toho, že choroba vzniká vtedy, ak je toto vyžarovanie u človeka porušené. Liečba má byť úspešná ak magnetizér dokáže preniesť prikladaním rúk na choré orgány svoje silné a zdravé vyžarovanie. Toto liečenie má viesť k celkovému posilneniu vitality.
Kritici ľudského magnetizmu hovoria o sugescii, o fenoméne psychosomatického pôsobenia. I keď sa tento jav na liečení určite podieľa – ako samozrejme v každej forme terapie – magnetizmus sa však ukazuje ako jav racionálny a konkrétny. Vychádza z postupných pozorovaní, ktoré umožnili fixovať jeho techniky, potvrdené svojou účinnosťou.
Eletromagnetické vysvetlenie magnetizmu? Možno… Komplexné pokusy uskutočnené bádateľmi z King’s College vo vedeckých podmienkach ukazujú, že magnetizmus by mal spočívať na účinku magnetitu. (Prirodzený kysličník železa s magnetickou vlastnosťou) Dvaja americký vedci, doktor Gould a doktor Kirschvink odhalili prítomnosť feromagnetitu v mozgu zvierat. (Kryštály kysličníka železa.)
Je v ľudskom mozgu feromagnetit? Túto teóriu presadzuje profesor Yves Rocard  – bývalý riaditeľ fyzikálnej laboratórie na Vysokej škole pre vzdelávanie stredoškolských profesorov, otca francúzskej atómovej bomby, vynálezca bytyskafu a teoretika radiestézie:
Je známe že krv obsahuje červené krvinky ktoré nesú mnoho hemoglobínu a ktorý kyselina dezoxyribonukleová (DNK) kryštalizuje na kremík a podivná vec, na feromagnetit. Je preukázané, že človek ho skladuje v malom množstve v určitých miestach tela, predovšetkým v nadočnicových oblúkoch, na šiji, v lakťoch, v dolných častí chrbtice, v kolenách, v pätách, v palcoch na nohách… Každý z nás má feromagnetit a kremík v tele. Avšak magnetizér má ruky plné feromagnetitu a mozog plný kremíku.
Pokus uskutočnený na magnetizérovi v roku 1986 pomocou protónového magnetometru umožnil upevniť túto hypotézu.
Je zistené, že sa magnetické pole zmenšuje keď sú ruky magnetizéra nalepené na sonde magnetometru. Naozaj je magnetit v prstoch tohoto magnetizéra, pretože, keď dá svoje ruky vodorovne na sondu, zníži zemské magnetické pole o 1,5 G, čo je hodnota ktorá sa mi zdá významná.
Yves Rocard
Dôležité je mať vlohy živené solídnou praxou a používať skutočné znalosti nie len zo zásad magnetizmu, ale tiež z ľudskej anatómie, patológie a fyziológie. Podľa Hectora Darvilla je pôvod magnetických síl trojaký: kozmický, elektrický a pochádzajúci od samotného magnetizéra. Stanovil tiež niekoľko morálnych zásad: magnetizér musí v prvom rade pociťovať skutočnú lásku k svojim blížnym, ľudstvu  a chorým ľudom. Musí byť citlivý a láskavý ale bez familiárnosti. Musí disponovať silnou morálnou a fyzickou energiou. Mal by mať správnu životosprávu a vedieť správne využívať techniky tohto magnetizmu.
Polož svoju ruku na bolesť a povedz, aby odišla.
Egyptský lekársky papyrus 1550 pred n. l.
Po tisícročiach muži a ženy pokladajú každý deň ruky na chorých, aby zmiernili ich bolesti. Každý človek má v sebe túto magnetickú energiu, ktorú je schopný za určitých okolností rozvíjať. Magnetizér by mohol pôsobiť ako doplnok k alopatickej liečbe, alebo v prípadoch kde  medicína konštatuje svoju nemohúcnosť.
Hoci zatiaľ nie je jednoznačne jasné ako tento fenomén presne funguje, mnoho vedcov doposiaľ rezervovaných k myšlienke ľudskej magnetickej sily, zostáva v rozpakoch pokiaľ ide o podstatu daného javu o ktorého opakovateľnosti za všetkých okolností nemôže byť pochýb.

Zdroj: Jean – Claude Secondé Magnetizmus – Človek v tajomnom zovretí

Vzťah neumiera na hádku ale na ticho!