Desatoro pre šťastné manželstvo ktoré by mal oddávajúci čítať snúbencom

Túžite po manželstve? Tak si prosím najskôr skúste položiť otázku: Veríš že sa s touto ženou/mužom budeš až do staroby naozaj dobre zabávať?
Uvedomte si, že zosobášiť sa je ľahšie ako získať vodičský preukaz. Stačí náhly nával emócií a už ste na radnici… A potom sa roky čudujete… Na uzavretie manželstva nepotrebujete nič, ani ovládať cudzí jazyk, ani násobilku, stačí vám, že sa viete podpísať a to vie dnes už každý. Vlastne vám stačí jediné, to, čo je najmenej uchopiteľné – láska. Vlastne ani to nie. Stačí vám obojstranná dohoda. Preto, alebo aj preto, manželstvá nevydržia navždy. Česť výnimkám… Treba sprísniť podmienky, treba dosiahnuť, aby uzavretie manželstva bol natoľko namáhavý proces, že si to každý dobre rozmyslí.
Milan Lasica Slovenský – herec, prozaik, textár a humorista
Mnoho manželských zlyhaní je preto, že niektorí manželia a manželky trvajú na tom, že ,,majú pravdu“. Samozrejme, keď môžu svojim partnerom dokázať, že ju naozaj majú, majú tendenciu to neustále podhadzovať.  Ďalším problémom je, že majú dojem že je nutné toho druhého ,,vlastniť“, obmedzovať ho. Takéto chovanie sotva vytvára lásku a blízkosť. Namiesto toho vytvára konkurenčnú a obrannú atmosféru a odstup, ktorá môže pár naopak rozoštvať.
Čo by ste si mali pamätať:
Vyhýbajte sa úzkostným partnerom.
Úzkostný muž chce vystupovať v manželstve ako patriarcha, ale zároveň chce aby bol tolerovaný a aby sa o neho staralo ako o malého chlapca, ktorý má všetko dovolené a kedykoľvek sa mu poskytnú dôkazy lásky. Úzkostná žena chce vystupovať zároveň ako malé dievčatko o ktoré sa vzorne stará veľmi zodpovedný a seriózny otecko a tiež ako ,,veľká matka“ autoritatívne rozhodujúca o tom, čo je alebo nie je v partnerskom vzťahu správne.
Tomáš Novák – Český psychológ a manželský poradca
Pokiaľ si muž či žena nie sú istí svojou vlastnou hodnotou a rovnocenným statusom, vždy budú očakávať že ich partner sklame. Nejedná sa o povýšeneckosť ani nadradenosť, ale je nutné mať k sebe zdravú sebareflexiu a sebaúctu.
Úspešné manželstvo vyžaduje, aby ste sa zaľúbili viackrát, do tej istej osoby.
Mignon Mclaughlin – Americký spisovateľ a novinár
Desatoro pre šťastné manželstvo:
1. Dotýkajte sa
2. Dôverujte si
3. Chváľte jeden druhého a rešpektujte sa
4. Milujte sa tak často ako sa len dá
5. Majte priateľov, svoje koníčky a dodržujte vlastné rituály
6. Nezhadzujte sa pred ľudmi, dávajte pozor na kritiku, inak budete generovať medzi sebou nenávisť
7. Zostaňte v kontakte aj keď ste každý inde, ale neobmedzujte partnera
8. Robte niektoré veci spoločne
9. Chápte, že v niektorých veciach sa jednoducho nezhodnete a ak sa pohádate, snažte sa nepredlžovať svoj hnev do ďalšieho dňa, hľadajte porozumenie
10. Buďte vďační voči sebe navzájom
Manželstvo musí byť buď vzťahom sympatií alebo dobývania.
George Eliotová – Anglická spisovateľka

Spracovala: Silazdravia.sk

Čo robiť keď nevie žena dosiahnuť orgazmus pri milovaní s partnerom