Liečivé mumio

Mumio je prastarý ,,kúzelný balzám“, šťava z hôr, ktorú ľudia nazývali ,,krv hory“. Dá sa nájsť v ťažšie prístupných skalách, jaskyniach. Najčastejšie vyteká zo stropu jaskyne cez praskliny. Najnovšie výskumy ukazujú, že sa jedná o organické pozostatky fauny a flóry, ktoré sa v priebehu tisícich rokov premiešali a spojili sa so skalnými minerálmi. Dokáže zosilovať regeneračné procesy v rôznych tkanivách. Blahodárne pôsobí na mnohé ochorenia.
Čo ste asi nevedeli

Pri liečení mumiom je zakázané piť alkohol. Obsahuje tiež stopy včelieho jedu, ale nevyvoláva alergickú reakciu a to vďaka skutočnosti, že nepochádza priamo z včelieho žihadla. Obozretnosť je však na mieste pri ľuďoch ktorí trpia alergiou na včelie produkty – je lepšie poradiť sa s odborníkom. Mumiom sa nedá predávkovať – organizmus nepoužité látky vylúči.
Použitie mumia
Jeho využitie je širokospektrálne, pomáha pri liečbe mnohých chorôb, aj ako podporný prostriedok pri vážnych chorobách – rakovina, mozgové príhody a pod.
Využíva sa ale najmä pri problémoch s črevným a žalúdočným traktom, pri vredovej ochorení žalúdka, pri problémoch s močovým mechúrom, pri problémoch s ľadvinami, reumatizmu, opuchlinách, rezných ranách, popáleninách, pri zápaloch stredného ucha, poruchách sluchu, pri migréne, zápale lícneho nervu, pri koktaní, krvácaní z nosa, pri zápale mliečnych žliaz, pri angíne, pri kašli, astme, pri ženských ochoreniach, neplodnosti, pri paradentóze, ekzémoch.
Hemoroidy – nalačno vypiť 2 x za deň (ráno a večer pred spaním) 0,2 g mumia. (Rozmiešať vo vode.) Najdôležitejšie je pri tom stále mazať análny otvor do hĺbky 10 cm mumiom zmiešaným s medom v pomere 1:5, 1:8. Pitie striedať po 25 dňoch s 10 dennou pauzou a mazať po dobu 3 – 4 mesiacov s mesačnou pauzou. Pri zanedbaných hemoroidoch k výraznému zlepšeniu dochádza asi po 6 až 8 mesiacoch.

Spracovala: Silazdravia.sk

Baza čierna