Bylinky a ich energia

Príroda nikdy neporuší vlastné pravidlá.
Ľudia sa odjakživa snažili nájsť spôsob ako si pomôcť pri rôznych zdravotných problémoch. Príroda nám pritom poskytuje netušené možnosti i vďaka bylinám ktoré majú tie správne účinky. Dôležité je však vnímať aj skrytý význam jednotlivých bylín. Už samotný pohľad na krásu bylinky, jej farba, vôňa a chuť nám môže veľa napovedať.

Pamajorán obyčajný nazývaný aj dobrá myseľ
Je jedným z najsilnejších antidepresívnych bylín. Lieči psychické poruchy, depresie, choroby spôsobené stresom. Napomáha pri cukrovke, lieči pankreas. Svojou vôňou a ružovofialovou farbou kvetu dopĺňa chýbajúce frekvencie lásky.
Materina dúška
Veľmi účinná pri zápalových ochoreniach detí. Ružovofialová farba kvetov dodáva podvedomiu pocity lásky a pozitívneho naladenia.
Očianka Rôstkovova
Názov napovedá nielen čo táto bylinka lieči ale aj akou informáciou pôsobí. Lieči očné zápaly a dodáva ,,svetlo do duše“.
Hluchavka biela, žltá
Táto bylinka poukazuje na súvislosť s ,,hluchotou“, konkrétne ide však o chybné konanie súvisiace so vzťahmi ktoré sa prejaví zápalom v tele a to buď na pohlavných orgánoch (partnerstvo), alebo v tráviacom trakte (,,nestrávené“ vzťahy z okolia.)
Lipkavec pravý
Jeho použitie je vhodné najmä na liečení v oblasti vylučovacích orgánov. Lipkavec dokáže svojou frekvenciou uvoľniť tlak ťažkých situácií. Kvety lipkavca voňajú medovo takže vyvolávajú pocit sladkosti, radosti. Tvorcovia slovenského názvu lipkavec pravý možno cítili, že im pomôže v tom, aby sa ani nich ,,nelepila smola“.
Kostihoj lekársky
Táto bylinka má protizápalové, antibakteriálne a upokojujúce účinky pri zápaloch kostí, vyvrtnutiach, zlomeninách, ale používa sa aj na vredy predkolenia, žíl, na vredy žalúdka a dvanástorníka. 
Levanduľa lekárska
Jej modré až fialové sfarbenie kvetov symbolizuje mystiku, mágiu, inšpiráciu ale aj lásku k blížnym a obetavosť. Považuje sa za symbol čistoty a oddanosti. Dodáva odvahu k plnému vyjadreniu. Vhodná je pri zapálenej pokožke, pôsobí proti baktériám a plesniam, pri poruchách trávenia a zmierňuje aj bolesť hlavy. Výrazne znižuje krvný tlak, preto by mali byť opatrní najmä ľudia s nízkym krvným tlakom.
TIP
Štípance od hmyzu natrite levanduľovou esenciou.

Spracovala: Silazdravia.sk