Psia delikatesa?

Ak ste vlastníkom psa ktorému zachutili výkaly asi z toho nie ste veľmi nadšení. Zvyk jedenia výkalov začína ešte v dobe, keď je šteňa u matky. Fena pojedá ich výkaly preto, aby udržala pelech v čistote a tiež kvôli prirodzenému inštinktu, aby dravce nevyňuchali šteňatá. Toto chovanie môžu šteňatá odkukať. Fena však prirodzene prestane výkaly jesť akonáhle šteňatá prejdú na tuhú stravu. Šteňa však môže pokračovať v tomto naučenom zvyku.

  • psa vždy dôkladne napomeňte, keď ho pri tejto činnosti nachytáte. Spätné trestanie nie je nikdy účinné. Keď pes vykoná potrebu, rýchlo zoberte výkaly do papierového sáčku. Pokiaľ sa vám s týmto zlozvykom nedarí nič urobiť treba skúsiť prísť na dôvod prečo to pes robí.
Príčinou môže byť – stres, hlad, nuda, zlé trávenie, získanie pozornosti. Ak ste napríklad reagovali prehnane na pojedanie výkalov svojho psa, môže si to pes spojiť s tým, že aj keď urobí niečo zlé, budete si ho viac všímať.
Tip
Skúste psovi obohatiť stravu vnútornosťami, strúhanou mrkvou. Navštívte aj veterinára, aby sa vylúčil možný problém s pankreasom,či silné začervenie.
Keď sa pes nažerie už ho ani nenapadne aby sa pchal ďalej, na rozdiel od človeka.

Máte nejaké problémy so svojou mačičkou, či psíkom? Už nemusíte mať! Poďte na https://silazdravia.sk/zvieracie-problemy/

Spracovala: Silazdravia.sk