Pozor na prechodenú chorobu!

Pri napadnutí organizmu akýmkoľvek vírusom sa aktivuje obrana organizmu. Je ním imunitný systém ktorý si začne na boj s vírusmi tvoriť jedovaté látky – akési chemické zbrane, ktorých úlohou je zabiť všetky patogény. Týmito zbraňami sú voľné radikály. Sú to toxické látky ktoré však nepoškodzujú len patogény ale aj samotné bunky.
Čo ste asi nevedeli

Len si spomeňte ako sa počas choroby necítite dobre. Bolia vás svaly, strácate energiu, zvýši sa vám teplota… Vtedy väčšina ľudí volí rôzne populárne lieky ktoré sľubujú úľavu od týchto nepríjemných príznakov, takže môžu ísť veselo do práce či do kina a všetko má byť v úplnom poriadku.
Úľava naozaj príde, viete však aká je skutočná cena za tento pocit?
Prejav choroby síce zmizne, ale príčina, čiže vírus v tele naďalej zostáva. Pri ochorení totiž pocit ,,je mi zle“ má svoj zmysel. Tento stav sa snaží donútiť človeka aby oddychoval, pretože všetku energiu ktorá je v tele dostupná potrebuje imunita na boj proti patogénom. Po užití lieku ktorý vám má ,,uľaviť“ nebudete oddychovať, ale začnete pracovať takže vezmete imunite potrebnú energiu ktorá tak stratí kontrolu nad patogénmi, takže si môžu chvíľku ,,oddýchnuť“ a začať sa množiť. Napadnú bunky a spustia zápal. A keďže napadnuté bunky spustia stresovú reakciu, jediné riešenie pre nich bude začať na svoju obranu produkovať jedovaté látky. Takto sa v tele spustí hromadná výroba jedov.
V tele to potom vyzerá asi tak, akoby v celom meste zamoril dymiaci komín celé ovzdušie. Je zrejmé že z takého niečoho nemôže byť nič dobré. Isteže, pokiaľ ste dostatočne silný, môžete túto záplavu jedov ako tak zvládnuť. Avšak ak ste oslabený viac, ani si nevšimnete, že vo vašom tele sa vďaka tomu vytvorí chronická zápalová reakcia. A bohužiaľ z chronického zápalu sa už telo dostať nemusí.
Iba málokoho napadne, že korene závažných chorôb môžu siahať aj do prechodených chrípok.
Následky prechodených vírusových infekcií sa môžu postupne prejaviť:
  • v chronickom zápale rôznych degeneratívnych ochorení
  • pri chronickej únave
  • pri depresiách
  • chronických bolestí svalov
  • ale dokonca aj porúch spánku
Ako na vírusové infekcie
  • chorobu poriadne vyležte aj niekoľko dní. (5 až 7 dní podla závažnosti.)
  • doplňte si látky s protizápalovým účinkom. Vhodná je kurkuma, boswelia, vitamín skupiny B, zinok, horčík, mangán, meď, selén.
  • dostatok tekutín.
  • z jedla vylúčte cukor bielu múku, rafinované oleje, čipsy a pod. (Potraviny ktoré zápal podporujú.)

Strašiak menom rakovina – smútok ale aj vina

Spracovala: Silazdravia.sk