Strašiak menom rakovina – smútok ale aj vina

Indiáni v Peru rozprávajú bájku o žene, ktorá od žiaľu nad stratou svojich synov skamenela. V ich symbolike je totiž rakovina ,,kameňom“ smútku.

Sme tým, čím sú naše emócie.
Každú skupinu buniek ovplyvňujú aj molekuly emócií.
Všetko začína v bunke, signál dostáva z mozgu. Celý povrch bunky pokrývajú miliardy receptorových miest ktoré slúžia iba ako vstupná brána pre prichádzajúce informácie. Receptor v ktorom sa uchytil peptid bunku v mnohých ohľadoch mení, spustí kaskádu biochemických dejov ktoré nakoniec zmenia jadro bunky. Problém receptorov je vtom, že sa mení ich citlivosť. Pokiaľ je receptor pre danú drogu, alebo telesnú chemikáliu dostatočne dlho niečím negatívnym ,,bombardovaný“, (negatívne emócie, toxické látky z prostredia a pod.) zmení sa, alebo obmedzí svoju aktivitu.
Ak bombardujeme bunku rovnakými postojmi, či chemikáliami stále dokola, tak potom sa bunka väčšinou začne deliť a vytvorí sesterskú bunku. Táto ďalšia bunka bude mať viac receptorových miest pre zodpovedajúce emočné neuropeptidy a menej receptorových miest pre vitamíny, minerály. Nebude ani vedieť vylučovať škodlivé látky, toxíny. Čo to urobí so zdravím človeka si viete iste predstaviť. Potom nastáva i otázka, či má vôbec nejaký význam zdravá výživa, keď bunka nemá po 20 rokoch nejakého emočného trápenia receptorové miesta aby mohla prijímať nutričné hodnoty pre jej zdravie?
Každá bunka je totiž ,,živá a má vedomie.“ Obzvlášť ak definujeme vedomie z oblasti pozorovateľa. Bunka je tak vlastne najmenšou jednotkou vedomia v tele. Pokiaľ toto človek pochopí, má pred sebou cestu ako môže zmeniť svoje myslenie a tak i svoj život.
Cesta k vrcholu je neustálym súbojom človeka so sebou samým.
Keď to dokáže, zmení sa tak aj schopnosť vyberať si svoje možnosti. Dovtedy si človek nevyberá svoj život. Dovtedy je závislý na emóciách ktoré mu jeho život ,,vyberajú“, určujú. Ak je takto emočne ,,závislý“, ani tzv. pozitívne myslenie nemôže fungovať. Pozitívne myslenie totiž býva u ľudí iba tenká vrstva pod ktorou je príliš veľa negatívneho.
Vina
Ak cítite vinu jedinou možnosťou je náprava. Tie správne skutky zbavujú ťarchy viny.
Prijatie
Prijať svoju chorobu – to si vyžaduje kvantový skok. Kvantový skok v prijatí a pochopení svojho strachu. Tak si človek môže pomôcť aj úplne sám, i keď podporu k tomu môže nájsť u odborníka.
Zameranosť
Potrebná je v prvom rade schopnosť zameranosti. Zacieliť svoju pozornosť na niečo tvorivé a pozitívne. Na niečo čo môže zlepšiť kvalitu života. Pokúsiť sa prekonať sám seba – zvíťaziť nad vlastnou lenivosťou, strachom, ale aj smútkom.
Radosť
Vyliečiť dnes samého seba je iste ťažká úloha. Vyžaduje si to jednak pochopenie seba, zastavenie sa, pochopenie radosti ktorá je v každom z nás – i keď sme na to väčšinou už dávno zabudli. Radosť ktorá je hlboko ukrytá, radosť ktorú by sme sa mali naučiť vidieť. Preto práve celostný pohľad na liečbu sa zdá ako jediná kvalitná cesta pre lepšiu a trvalú zmenu v našom živote.
Vedzte, že najúčinnejšia cesta je väčšinou jednoduchosť. Tak ako v ,,obyčajných“ maličkostiach ktoré sme si už dávno prestali všímať je naozajstné šťastie.
Psychosomatický pohľad
Choroba fyzického tela je možnosťou zastaviť sa, premýšľať nad tým, čo naozaj cítite. Nenoste v sebe bolesti, snažte sa o ich tvorivé vyjadrenie, nemajte strach zo života, nesnažte sa všetko zvládnuť sám/sama. Je potrebné byť trpezlivým. Len tam kde je láska zo srdca daná spojená s poznaním, ale aj zmenou jednania, tam je najväčšia šanca na úspech.

Spracovala: Silazdravia.sk

Tie najlepšie potraviny ktoré vám pomôžu potlačiť zápal v tele