Existuje zázračné uzdravenie? Tu je návod:

Videli ste už na vlastné oči ,,zázračné uzdravenie?“ Veríte na to, že autosugesciou, či dokonca modlitbou môžete poľahky zmeniť svoje fyzické telo, alebo si myslíte, že niečo také je holý nezmysel, keďže po narodení už nemôžeme zmeniť svoj genóm?

Dalo by sa povedať, že nemáme nad naším fyzickým telom bezprostrednú moc, neovládame ho priamo myšlienkou. Je možné, že sa niečo také raz naučíme, ale zatiaľ je pred nami stále dlhá cesta.
Čo môžeme ovplyvniť?
Najnovšie objavy ako je metylácia DNK a iné hovoria, že máme možnosť ovplyvniť, či sa daktorý gén aktivizuje, alebo nie. Dispozícia sa môže, ale aj nemusí prejaviť. Dokonca sa takto deaktivované gény dajú odovzdať našim potomkom. Nové poznatky epigenetiky hovoria, že traumatické zážitky človeka a jeho predkov, zanechávajú „molekulárne jazvy“, resp. značky na DNA ďalších generácií. Obrazne povedané, zážitky našich predkov si nesieme so sebou. Aby sa dali aspoň čiastočne ovplyvňovať epigenetické procesy je treba zmeniť veľa vecí, vrátane rebríčka našich hodnôt, životného štýlu, stravovacích návykov, prežívania stresových situácií a pod.
Môžeme sa tiež naučiť ovládať naše myšlienky a citové pohnutia (astrálne telo,) pretože je zrejmé, že to čo v myšlienkach vytvárame, sa potom odráža aj na fyzickom tele. Každé citové pohnutie, každé prežívanie okamžite zasahuje životné procesy. Každému citovému hnutiu v duši zodpovedá nejaký životný proces v tele.
Napríklad pri romantickej, duševnej láske sa nevinné uhľovodíky ako cukor začnú meniť najprv na srdcové glykozidy a iné aromatické látky. Začnú sa postupne tvoriť  katecholamíny, steroidy, alkaloidy. Vlastne, čím ďalej tým prudšie jedy. Ako funkcia duševného života sa tieto jedy v rozumnej miere tvoria stále a telo ich prirodzene odbúrava. Ale práve prudkými vášňami sa človek môže doslova otráviť. Nie je preto vôbec jedno, čo do seba ako duševná bytosť prijímate, čím sa ,,živíte“, pretože v tele sa podľa toho tvoria prospešné, alebo naopak škodlivé látky. Máme fyzické trávenie, ale aj duševné trávenie – myšlienkovú analýzu a triedenie. Štiepne procesy na črevnej stene priamo závisia od tejto schopnosti myšlienkovej analýzy, pretože oboje je vykonávané jednou a tou istou silou. Nedokázali ste niečo stráviť, prehltnúť? Manželovu neveru? Kedy to bolo? Nemáte práve odvtedy napr. vred dvanástorníka…?
Ak je vaše vlastné myslenie a city negatívne, tak k sebe priťahujete presne také isté formy. A potom i naše bezprostredné okolie zodpovedajúcim spôsobom spätne ovplyvňuje našu osobnosť. Správnym myslením si teda môžete pripraviť lepšie fyzické budúce telo.
Veselá myseľ, polovica zdravia!
  • výživa a stresové situácie umožňujú prostredníctvom vyvolaných biochemických epigenetických zmien rozkázať génom, či sa majú prejaviť a ako silno sa majú prejaviť.
  • podstatné je vedieť, čo je príčinou danej choroby. Potrebné je poznať vnútorné, psychosomatické príčiny a snažiť sa ich odstrániť.
  • ďalej je potrebná určitá vnútorná pokora, vnútorný pokoj. Harmónia je predpokladom zdravia, vhodná je preto psychoterapia, muzikoterapia, arteterapia, meditácia a pod.
  • samozrejme nie všetko je možné hneď, potrebný je aj určitý čas, aby sa veci mohli prejaviť. Ak by ste po nejakej dobre upadali do pochybností, iba by ste si narušili tento pozitívny tok. Dôležité je preto nebyť spútaný obavami a strachom. Strach je aj obranný mechanizmus, ale práve je dôležité naučiť sa s ním pracovať., uvoľňovať ho.

Spracovala: Silazdravia.sk

Zázračné ruky ktoré uzdravujú