Cesta životom

Volám sa Zuzka vykonávam FEN kineziologiu. V minulosti som pracovala v zahraničí hlavne ako opatrovateľka starých ľudí. Mám rada prírodu, deti, rada sa smejem, tvorím a neustále učím niečo nové. Vyrábam handmade šperky, som vizážistka a pracujem s kozmetikou.

Život
Narodila som sa dvom mladým ľuďom, ktorí mali veľké problémy sami zo sebou, medzi sebou i v rodinách a tak vyzeralo i moje detstvo. Už tam sa začalo nabaľovať na mňa veľa chybných vzorcov, presvedčení, postojov o tom kto som a môj život sa stal veľmi náročným. Všetko zlé je na niečo dobré a má svoj význam, ale v tom čase som tomu nerozumela, no vedela som, že to takto nechcem, pretože som nebola spokojná, šťastná a vyrovnaná. Otázka bola, ako z toho von?
Po vyštudovaní gymnázia mi hovorili, choď na vysokú školu (už len kvôli papieru), ale ja aj keď som mohla ísť na niektoré školy podľa priemeru, som nechcela študovať niečo, čo by ma nebavilo a nedávalo mi zmysel. Odišla som do zahraničia, v podstate to bol môj únik, útek ktorý aj tak ničomu nepomohol. Zahraničie bolo veľmi ťažké fyzicky i psychicky. Mala som na starosti väčšinou pacientov o ktorých sa málokto chcel starať, alebo nezvládali tlak a záťaž. Bola som vtedy workoholik, spávala som 2-3 hodiny denne, pracovala pod tlakom i s fyzickými bolesťami. Okrem toho ma čakal doma nefungujúci partnerský vzťah plný podvodov a náročných situácií a vypäté a náročné rodinné vzťahy. Tieto stavy sa začali postupne vyhrocovať a odzrkadľovať na mojom zdravotnom stave a psychickej pohode. Mala som všetky možné choroby, zápaly, vyčerpanosť, syndróm vyhorenia, kruté fyzické bolesti… Ale ja ako cieľavedomá, vytrvalá, zodpovedná som išla aj cez to až prišiel zlom.
Toto obdobie ma veľa naučilo a s odstupom času som pozerala na tieto životné lekcie úplne inak. 😊
Už teraz viem, že to bola len necitlivosť a nevnímanie svojich potrieb, obranné postoje z detstva, potrieb a signálov tela, zle nastavené hranice, neláska k sebe a veľa ďalšieho. Raz ale musel prísť zlom a príde vždy u každého, keď tieto signály nepočúvame, budú sa zosilňovať. Každá lekcia sa nám v živote opakuje, kým ju nepochopíme a nespracujeme.
Zdravotné problémy
Výrazná stopka mi do života prišla keď som mala 25 rokov a nepostavila som sa na vlastné nohy (a naozaj určité obdobie to tak aj bolo) a bolo mi povedané, že už nikdy nemusím ani chodiť. Moja chrbtica a fyzické telo povedalo dosť! Ako sa poznám mňa by jedna poškodená platnička nezastavila, tak poškodenie je od hora až dolu u niektorých platničiek… Nasledovala operácia a asi 2 ročné obdobie liečby, neskôr operácia aj štítnej žľazy a mnoho ďalšieho, ktoré sa začalo postupne ukazovať…
Zlom
Vtedy som začala vnímať veľký zlom v mojom živote, za túto stopku som vďačná a ja som začala skúmať a hľadať dôvody, prečo je to tak ako to je, príčiny, čo to spôsobuje a čo s tým. Začal kolotoč zmien, veľmi náročných niekedy, ukončenie partnerského vzťahu aj iných, hľadala som iný smer ako žiť, inak premýšľať a tvoriť si život podľa predstáv a tak ako som si vysnívala. Prešla som rôznymi školeniami, seminármi, terapiami, čítala som rôznu literatúru pre osobnostný rozvoj… Dostala som sa i k metóde FEN kineziológia a tam som si riešila svoje strachy, bloky, zranenia…Tieto metódy mi dávali odpovede na moje otázky a učila som sa novým pohľadom na život. Vtedy som ešte nevedela, že to bude moja práca a bude ma napĺňať a motivovať krajšie žiť.
FEN kineziológia
Keď som riešila svoje ,,problémy“ dostala som sa k tejto metóde a pán Mgr. Pavel Bráblik (sociológ, psychológ SOS linky) ku ktorému som chodila vypracoval, vylepšil túto metódu z pôvodnej americkej ONE BRAIN, ktorú vyštudoval. Pracoval aj so svojimi kolegami a vedcami viac ako 20 rokov na tom ako zlepšiť pôvodnú metódu ONE BRAIN, aby išla priamo k jadru problému a efektívnejšie, problém nájsť, odblokovať a zmeniť...
Raz, keď som bola na mojom sedení a vedela som, že pri mojej práci mi niečo chýba mi môj učiteľ pán Mgr. Bráblik povedal a následne vytestoval, že by bol rád keby som jeho žiačka, to je to čo mám robiť, pomáhať, harmonizovať, zlepšovať životy ľudí, že mám na to dary a zručnosti. Tak som sa opäť začala učiť a vzdelávať, aby sa môj plán duše a zámer mohol plniť.
Pracujem s touto metódou viac ako 3 roky a je úžasné vidieť radosť, ľahkosť, a výrazné zmeny v živote mojich klientov. Táto metóda je vhodná na riešenie, posun a vytestovanie všetkých problémov v živote, odporu, hnevu, nevhodného správania, zdravotných(zdravotný problém je signál tela, že je niečo v nerovnováhe,cez bolesť, nefunkčnosť… Väčšinou je to už posledný prejav, kedy telo, dokonalý nástroj ,,núti“ ľudí zo sebou niečo robiť, pracovných, vzťahových, pri problémoch s deťmi (deti sú totižto čisté a vedomejšie ako dospelí, preberajú na seba veci, ktoré rodičia nedokázali pochopiť, spracovať, vyriešiť v živote a zrkadlia im to, aby opäť mohla nastať zmena, pochopenie a iný pohľad)…
Úlohou je chybné vzorce, zápisy, nastavenia, ktoré môžu byť dávno zabudnuté, potlačené dostať z podvedomej úrovne (podvedomá úroveň cca 90%) do vedomej (vedomie cca 10%), nájsť, odblokovať, zmeniť formou svalového testu. Tým sa mení aj naša realita a prežívanie života. O problémoch netreba len rozprávať, ale treba ich riešiť, hľadať súvislosti, aby sa nevracali a nezaťažovali nás.

Zmysel života
Dnes ďakujem za všetky moje skúšky a príležitosti k rastu, za možnosť pomáhať, zlepšovať a meniť životy ľudí i svoj. 🙏😊
Pozerám na svet inak, všetko sa udialo tak ako malo, nepozerám už na problém, ale na príležitosť k výučbe a rastu,snažím sa vždy začať od seba, čo to má mňa naučiť. Mať pokoru, úctu, rešpekt a žiť v láske a súcite bez posudzovania. Vždy sa snažím hovoriť pravdu, aj keď viem, že sa to koľkokrát nepočúva ľahko 😊, žiť vedome, preberať zodpovednosť za svoj život a rozhodnutia, chcem budovať úprimné a láskyplné vzťahy na pevných základoch a hodnotách. Byť tvorca svojho života.
,,Správna cesta vždy vedie z mysli do srdca“ ❤️

https://www.facebook.com/zuzana.zahustelova
+421 948 521 421

Foto archív Zuzky Zahustelovej