Ako často venčiť psa

Pred tým než si zadovážite psa si veľmi dôkladne zvážte, či ste schopný dostatočne sa psovi venovať, či sa vám bude chcieť chodiť psa pravidelne venčiť a tiež aké plemeno, s akým temperamentom je pre vás vhodné.
Čo ste asi nevedeli

Pes ktorý žije v byte by mal mať minimálne tri prechádzky za deň. Pokiaľ so svojim psom chodíte len dvakrát, či nedajbože raz za deň, môžete očakávať vážne zdravotné problémy s jeho mechúrom. Pokiaľ  je vaše plemeno malého vzrastu potrebuje venčiť dokonca častejšie, pretože má malý močový mechúr.
Ak už máte v byte väčšie plemeno alebo psa s veľkým temperamentom, potrebujete mu zabezpečiť dostatočne dlhú prechádzku. A to minimálne pol hodinu až  hodinu. Takže keď si to spočítate, denne by ste mali psa venčiť okolo dvoch hodín.
Všeobecne platí pravidlo, že aj pes ktorý, žije na dvore, potrebuje ísť denne aspoň hodinu na prechádzku so svojim pánom mimo svojho domu. Na prechádzke okrem sociálneho kontaktu s ostatnými psami dostáva tiež nové duševné podnety.
Venčenie šteňaťa
Šteňa je nutné brať von po každom zobudení, chvíľu po nažratí a po spoločnom vybláznení. Šteňa vynesieme von a po vykonaní potreby ho poriadne pochválime. Pobyt vonku by ma byť 4 x denne a postupne sa ustáli na tri krát denne. Pričom aspoň dve denne by mali mať dlhší a fyzicky intenzívnejší charakter. Pravidelné prechádzky je nutné vykonávať aj keď je škaredé počasie. Hovorí sa totiž, že počasie nikdy nie je zlé, iba je zle oblečený majiteľ.
Tip
Ak ste práve teraz zistili, že vám sa nechce chodiť tak často na prechádzky zo psom, alebo na to nemáte dostatok času, ale napriek tomu túžite po zvieratku, zadovážte si radšej mačku. A najlepšie takú z útulku a pekne sa k nej chovajte. Bude vám vďačná a stane sa tak skvelou spoločníčkou.

Máte nejaké problémy so svojou mačičkou, či psíkom? Už nemusíte mať! Poďte na https://silazdravia.sk/zvieracie-problemy/

Spracovala: Silazdravia.sk

Skákajúci pes