Očista tenkého čreva a srdca je práve teraz

Najvhodnejšia doba k regenerácii tenkého čreva a srdca je v období od 15. 5 – 14. 7.
Čo ste asi nevedeli
  • Počas dňa medzi 11 a 13 hodinou srdce regeneruje, preto nie je vhodné zaťažovať telo prílišným množstvom stravy. Po 13 hodine preberá svoju najaktívnejšiu dobu tenké črevo, takže stále nie je vhodné príliš veľa jesť. Na jedlo je preto najvhodnejší čas až okolo 15 hodiny.
  • Vhodné je užívať vitamín C. 1000 mg ráno po jedle a 1000 mg poobede po jedle. Vyššie dávky vitamínu C dokážu aj čistiť cievy a výrazne znižujú cholesterol.
  • Koenzým Q10. Zásoby koenzymu sa prestávajú v organizme doplňovať asi po 30 roku života, preto je potrebné ho doplňovať v doplnkoch stravy. Má pozitívny účinok na činnosť srdca a celého kardiovaskulárneho systému. Podporuje sliznice celého tráviace traktu.
  • Omega 3. Prispieva k znížení rizika kôrnatení tepien (Artérioskleróza) a infarktu. Má výrazné protizápalové účinky v tráviacom trakte.
  • Na očistu ciev, srdca i tenkého čreva sú vhodné zeleninové polievky. (nie vývary z mäsa!) Vhodné sú morské riasy, ryby.
  • Pri očiste tenkého čreva je však dobré podporovať aj pečeň a ľadviny ideálne pečeňovým a ľadvinovým čajom. Čaje: Rooibos – lieči sliznice a čistí črevá. Po 15 hodine piť ľadvinový čaj a večer pred spaním pečeňový čaj.
Tip
Významná liečivá rastlina chanca piedra významne znižuje aktivitu vírusu spôsobujúceho infekčnú žltačku typu B, a tak znižuje riziko trvalého poškodenia tkaniva pečene, okrem iného tiež pomáha pri chorobách zažívacieho traktu, žalúdočných a črevných infekciách, zápalov močového mechúra, prostaty, zápalov obličiek a pri vysokom krvnom tlaku.

spracovala Silazdravia.sk

Liek života – škorica