Bola som na tantrickej masáži

Moja dobrá známa, žena pred päťdesiatkou. Jediné čo na seba pekné vedela povedať bolo, že sa potrebuje postaviť do tieňa aby sa ako tak mala rada… Orgazmus zažila asi dvakrát v živote a aj to si nebola istá, či to bolo naozaj ono. Svoje telo nepozná a záhadný bod G bol pre ňu ozajstná záhada.

Keď som jej odporučila tantrickú masáž, najskôr bola proti, zavtipkovala že v jej veku sa jej to už ani neoplatí. Jej zvedavosť však nakoniec zvíťazila…
Sex ako náboženstvo
Východné kultúry urobili zo sexu súčasť svojho náboženstva. Pozerajú sa na túto otázku ako na dôležitú zmes rôznych energií, ktorá pomáha spirituálnej transformácii človeka.
Tantra je súčasťou starovekých hinduistických duchovných textov. Tie boli napísané pred viac ako dvoma tisíckami rokov. Najznámejší z nich je Kámasútra. Kniha učí o najslastnejších stránkach pohlavného života, pričom však k napísaniu tohto textu viedla potreba morálky.
Autorovi išlo o zdokonalenie pohlavného života, aby sa práve prostredníctvom sexu upevnilo manželské puto. Tantrici však boli prenasledovaní pretože nepovažovali partnerku za mužovu služobnicu, ale za rovnocennú partnerku.
Kámasútra nabáda vychutnať zmyselný život do dna, ale neodporúča holdovať tomuto pôžitkárstvu vždy a za každých okolností. Za samozrejmé sa považuje uskutočňovanie pohlavného života v manželstve. Tantrický sex totiž učí ako premeniť sexuálny styk vo svätosť lásky.
Tantrické kúzlo
V tantre musí milencom na sebe záležať. Musia byť zamilovaní. Nestačí len spoločne predvádzať nejaké ,,sexuálne cviky“. Iba tí, ktorí prežívajú tantru správnym spôsobom, môžu prežiť transformáciu a silný duchovný aspekt ktorý je s týmto procesom spojený.
Tantra zaručuje orgazmus spôsobený nie len pohlavným stykom, ale tiež dotykmi, hladením, vášnivými pohľadmi…
Tantra znamená technika
Tantrickým rituálom lásky možno dosiahnuť neopísateľnú hĺbku sexuálnej rozkoše a zároveň túto energiu preniesť a zužitkovať ju i v iných oblastiach života. Jedná sa o rôzne postupy a metódy.
Pri tantrickom milovaní sa muž a žena intímne stretnú nie výlučne preto aby sa rýchlo zbavili nadbytočnej energie ale práve naopak – vedome ju hromadia a vzájomne si ju vymieňajú.
Východné učenie hovorí že častá ejakulácia u muža vedie k vyčerpanosti, oslabeniu vitality, k poklesu citového potenciálu. Zadržovanie vyvrcholenia, naopak, vedie k posilneniu životného potenciálu, k regenerácii, omladeniu a v neposlednom rade k prežitku ohromného množstva orgazmov bez toho, aby sa dostavila únava či ospalosť. U ženy dochádza k telesnej regenerácii, zvýšenej tvorivosti, dosiahnutiu rovnováhy a môže dojsť aj k zlepšeniu menštruačného cyklu, prípadne pominú komplexy menejcennosti.

Každú radosť spoznáš vo vnútri vlastnej bytosti. Keď nájdeš stred svojej zmyselnosti budeš schopná/ý spoznať  každú radosť a rozdávať ju.

Profesionálna tantrická masáž
Existuje tzv. profesionálna tantrická masáž.  Môže to znieť tak, že ide o nejaké sexuálne služby. Dotyk ani masáž však nie je sexuálna. Je to prejav lásky a úcty k telu, k sebe samému. Otvorenie sa láske k vlastnému telu. Jedná sa teda o liečivú a uvoľňujúci masáž. Pri tejto masáži človek nemôže očakávať akékoľvek požiadavky na uspokojenie svojich sexuálnych túžob. V priebehu celej masáže klient nerobí vôbec nič, je iba pasívny, prijímajúci. Ide o pomalé navodzovanie vzrušenia, uvoľnenie organizmu a následné budovanie energie. Keďže sa jedná o určitú intimitu je dobré ak tantrickú masáž absolvujete iba v overených centrách.

Spracovala: Silazdravia.sk