Čo s tým keď vás už partner/ka nevzrušuje

Ano, iste –  dá sa to aj výmenou partnera/ky. Ale pokiaľ chcete tento problém naozaj riešiť, v prvom rade si treba odpovedať na otázku či vás partner/ka v minulosti naozaj vzrušoval/la. Ak ano, a zrazu to pominulo, bude za tým niečo hlbšie než samotná nechuť k sexu.

Väčšinou je za tým celkové vnímanie vzťahu. Zlé citové skúsenosti vo vzťahu, nedôvera k partnerovi/ke…Na intenzite libida sa odzrkadľuje ale aj celkový stav človeka. Môžu to byť chronické zdravotné problémy, nedostatok času jeden na druhého, stres, starosti, vysoké pracovné tempo, únava, stereotyp…
Ženy väčšinou vnímajú sex ako uspokojenie ktoré je viazané na psychické zážitky. Je to skôr o pocite zamilovanosti. Sex je súčasťou lásky. Ak postupom času zamilovanosť vyprcháva ani vzrušenie už nie je také silné. Pokiaľ sa žena snaží urobiť svoju partnerovi radosť a ,,jednoducho mu podrží“, potom sa väčšinou necíti dobre. Môže mať dokonca pocit určitého zneužitia a o to viac sa prehĺbi jej nechuť na pohlavný styk. Bude to možno prekvapujúce, ale tento problém býva bohužiaľ častejší než by ste si možno mysleli.
Je preto nutné uvedomiť si príčinu. ,,Čo tým hovorí moje telo? Čo potrebujem zažiť, aké by to malo byť aby som bol/a šťastný/á a naplnený/á?“ Je to snáď výsledok nejakého citového zranenia? Pretože ak ma partner/ka už nepriťahuje, niečo sa stalo, zmenilo. Je potrebné spoznať samého seba a sprostredkovať toto poznanie svojmu partnerovi. Snažiť sa o komunikáciu a tak o prehĺbenie samotného vzťahu.
Možno stačí len capnúť po zadku, povedať jej/mu  aká/ý je úžasne sexi… Ale najmä – nájsť si na seba čas a v prvom rade – prejaviť nehu a lásku… Jednoducho – mať partnera ako ozajstnú prioritu.
Uvedomiť si, čo sa mi na tom druhom naozaj páči, kedy mi je príjemne a čo môžem ja sám/a pre tento dobrý pocit urobiť. Cítiť ktoré pocity sú naozaj ,,tie moje“ a očistiť sa od toho, čo mi pocitovo nepatrí. Pochopiť v sebe túto láskyplnú úprimnosť, pretože to je šanca spoznať samého seba viac a zároveň sa vzájomne, opätovne na seba ,,vyladiť“.
Tak si aj muž môže začať ctiť ženu vo svojej podstate a zároveň si ju ctiť aj ako matku. Rovnako, tak by si mala aj žena ctiť muža – aj ako otca. Lebo v tomto poznaní prichádza rýdzosť ozajstného vzájomného naladenia. Tak môžu spoločne vytvárať sladké plody lásky ktoré budú chutiť obom, pretože sa stanú zdrojom ozajstnej radosti a životného naplnenia.

Spracovala: Silazdravia.sk

Zmyselnosť ako krásna hra