Maliarka čarovných obrazov

Martina Abrahámová

Venujem sa maľovaniu a občas píšem, alebo skladám básne. Milujem zvieratá, hlavne psíkov a prírodu. Vďaka prírode som sa dostala k maľovaniu. Hlas prírody ma zavial na túto cestu. Tu sa mi začali odkrývať tajomstvá života a ich hĺbka.

Vždy ma fascinovali kamienky. Ich tvar, farbu som jednoducho obdivovala až som začala chodiť domov s plnými vreckami. Zbierala som ich všade, kde sa dalo. V lese, pri ihrisku, alebo keď som o nejaký zakopla. Obdivovala som ich výnimočnosť, boli tak podobné, no zároveň tak rozdielne. Až ma raz napadla myšlienka pomaľovať ich. Zrazu som kamienky zaodievala farbami, začali mať očká a rôzne motívy. No nikdy som nezabudla na ich jednoduchú krásu a ducha prírody, ktorý sa pod nimi ukrýval. Neskôr som sa posunula k obrazom a tam som ostala až doteraz.
Raz sa zrodil pod mojimi rukami anjel, ktorého som sa nechcela vzdať ani za svet. Myslím si, že mi prišiel do života práve preto, že som ho v tej dobe potrebovala, aby bol mojím prínosom pri vedení a spoločníkom pri tvorení. Svoju úlohu splnil dokonale.
Symbolika farieb
Každá farba je spojená s niečim a slúži niečomu, preto si myslím, že všetky sú dôležité. Moja škála farieb je pestrá. Nezamýšľam sa ktorú by som mala, alebo nemala použiť pre jej význam. Farby si vyberám intuitívne, alebo podľa želania. Najviac možno u mňa vidieť bielu, keďže prevažne maľujem anjelov.
Najčastejší motív
Najčastejší motív sú anjeli. Prečo anjeli? Pretože verím, že každý z nás má svojho strážneho anjela. V našom živote má tento anjel dôležitú úlohu, slúži nám ako pomocník a radca na ktorého sa môžme obrátiť keď potrebujeme s niečím pomôcť. V poslednej dobe sú anjeli aj dosť žiadaní, čo je dobré, lebo aj takýmto spôsobom dokážu vo svete plniť svoje miesto, tým, že zútulnia a rozžiaria náš domov svojím svetlom.

Inšpirácia
Inšpiráciu čerpám rôznym spôsobom. Buď sa rodí vo mne, alebo sa na vôkol rozprestiera. /príroda, ľudia, knihy, témy…/ Znamená to, že sa zrodí vo mne vízia, jasný obraz o tom, čo idem maľovať, alebo sa nechám unášať a volne plynúť v tvorivom procese bez jasnej predstavy. Vtedy vzniká prekvapenie aj pre mňa samotnú.
Rodina
Rodina to je láska, srdce domova. V mojom živote to je moja dcérka, priateľ a naši dvaja psíkovia. ❤ Samozrejme do nej patria aj ostatní, ale toto je jej hlavná časť.
Svet lásky
Svet lásky môžme vnímať, keď máme otvorené srdce. Rôzne situácie nás však dosť v živote ovplyvňujú, preto nie vždy je to jednoduché. Snažím sa dívať očami pochopenia a preniknúť pod povrch, pretože v jadre každého z nás je láska, alebo túžba po nej. Celý svet sa točí okolo lásky. Láska je jeden z hlavných zdrojov, bez nej by život neexistoval a keby sa vo svete vytratila, vytratil by sa aj život z povrchu zemského. Každý človek niekoho miluje, alebo túži byť milovaný a je jedno či sa jedná o lásku partnerskú, materinskú, alebo o lásku k prírode, k zvieratku. Jednoducho povedané je to láska ktorá nás vyživuje a spája.❤
Zmysel života
Mojím najväčším zmyslom života je Boh. Žiť v súlade s ním a v harmónii, iba tak budem naplnená šťastím.❤

foto archív Martiny Abrahámovej