Ozajstné zázračné uzdravenie alebo len sugescia?

Možno ste už počuli o nejakom zázračnom uzdravení a neviete si ho vysvetliť. Anna Bohuslava Tomanová (1907 – 1957) bola od štyroch rokov ochrnutá. Vraj sa u nej prejavovala jasnovidnosť a dokázala na seba brať ochorenia druhých. Je považovaná za jedinú českú tzv. stigmatičku – na jej tele sa totiž pravidelne objavovali krvavé rany v miestach kde ich mal Ježiš po ukrižovaní. Príčinu tohto javu zatiaľ nikto racionálne nedokázal.

Samoliečiaca schopnosť tela
Takéto vyliečenie je samozrejme možné za predpokladu, že nie sú vážne porušené nervy a organizmus nie je príliš vyčerpaný.
Placebo efekt
Jedná sa o tzv. vieru v uzdravenie. Celkom úspešne sa tento efekt používa pri testovaní účinnosti liekov, keď sa jednej skupine pacientov podáva účinné liečivo, a druhej neúčinné. K uzdraveniu môže dojsť vďaka viere, keď si pacient myslí, že mu je podávaný účinný liek. Organizmus vďaka tomu zmobilizuje vlastné rezervy. Využíva sa najmä v psychiatrii, keď je veľká časť choroby psychogénna. Opäť sa teda jedná o to, ako pacient dôveruje danému typu liečby. Tento efekt  však môže byť dokonca v určitých prípadoch nebezpečný, pretože človek zrazu necíti bolesť takže začne robiť veci ktoré dovtedy robiť nemohol – napr. pri vysunutej platničke začne robiť pohyby, ktoré môžu byť nevhodné, takže si časom môže ešte viac ublížiť.
Duchovná energia
Podstatou tohto konceptu je myšlienka, že všetky útvary, všetky látky ktoré vidíme sú len rôzne formy energie. Vďaka tejto energii sú všetky veci živé, všetky vibrujú. Táto energia sa dá za určitých okolností používať na liečenie. Táto energia, ktorú nazval významný český parapsychológ Břetislav Kafka (1891 – 1967),  bioenergiou,  dokáže spôsobiť aj preukázateľnú zmenu v organizme. Mohla by mať súvis s tzv. magnetizmom. Telesný magnetizmus je podla parapsychológa Břetislava Kafky hmota veľmi riedka, asi osemkrát redšia než vodík. Možno ho umelo pomocou vôle v tele vyvolať, prebudiť. Tento telesný liečivý výpar tiež pomenoval názvom ,,elektrizmus“, pretože má približné vlastnosti elektriny. Opisoval, že sa jedná o určité žiarivé častice vymrštené z elektrónov, protónov, pozitrónov, neutrónov, telesného magnetizmu. Vďaka silnej vôli a väčšinou za pomoci rúk sa môže vyvinúť tzv. magnetický prúd a tak môže nastať prenos magnetickej energie na chorého. Podľa Břetislava Kafku príde dokonca čas, keď sa prenášanie magnetickej energie stane jedinečným liekom. Oponenti však namietajú a pokladajú otázku, či nepôsobí pri takomto liečení iba sugescia (psychologický proces ovplyvňovania, manipulovania) a či postupom času, ak sa sugescia vytratí, či nezačne mať pacient opäť zdravotné problémy.
Nemecký liečiteľ Bruno Gröning (1906 – 1959), uzdravoval davy ľudí tým, že stál na balkóne a rozprával im o Bohu. Keď pôsobil na zhromaždeniach obrovsky sa mu nafúkol krk. Bruno si to vysvetľoval tak, že to pôsobila tá energia ktorú vo veľkom množstve manifestoval ľudom, údajne sa v takej chvíli cítil veľmi dobre. Bol zastáncom reinkarnácie (znovuzrodenia) a karmy. Pri liečení sa považoval za transformátora duchovnej, božej energie ktorá je údajne všade okolo nás a človek sa ju musí naučiť správnym spôsobom tela a mysli prijímať do svojho tela. Pre vyliečenie bola potrebná viera. Bruno tiež zdôrazňuje, že neprišiel založiť nové náboženstvo, ale bez ohľadu na náboženské vyznanie obnoviť vzťah človeka k Bohu, čoho dôsledkom má byť  i telesné zdravie. Sú zdokumentované mnohé prípady vyliečenia, pamätníci o jeho liečení hovoria dodnes. Pacientov po liečení posielal za lekármi, aby si vyliečenie overovali. Za svoje liečenie nebral žiadne peniaze, žiadnym spôsobom sa neobohacoval. Napriek tomu mu jeho pôsobenie niektorí hodnostári zakazovali. On často hovoril, že ak mu nedovolia liečiť, tak vnútorne zhorí. Jeho slová sa bohužiaľ naplnili keď v roku 1959 zomrel na rakovinu žalúdka.  Dr. Bellanger po jeho operácii povedal: Skaza v Brunovom tele je strašná, je to následok absolútneho vnútorného spálenia. Ako mohol tak dlho žiť, bez toho, aby trpel nepredstaviteľnými bolesťami, to je mi veľkou hádankou.
Vyskúšajte si na sebe liečivú energiu. Posaďte sa, neopierajte sa, dlane položte na stehná dlaňami hore, (môžete zatvoriť oči) a nechajte na seba pôsobiť túto liečebnú meditáciu, ktorú je vhodné vykonávať dlhodobo každý deň, ráno o 9 a večer o 21 hodine, alebo kedykoľvek keď máte čas:

Čo ste asi nevedeli
Ľudia, známi tzv. duchovným liečením, veľakrát zomreli na rakovinu, prípadne na iné vážne zdravotné problémy. Dôvodom môže byť to, že vystavili samých seba nesprávnemu postupu takéhoto tzv. bioenergetického liečenia, alebo sa ich organizmus príliš vyčerpal.

Spracovala: Silazdravia.sk

Zázračné ruky ktoré uzdravujú