Je možné mať dôveru vo vzťahu?

Na vzťahy medzi sebou sa väčšinou pozeráme podmienene, s rôznymi očakávaniami. Lenže takto sa rozsievajú mnohé krivky – pocity obete, či viny. To, čo však v takom prípade človek cíti nie je Láska, ale Závislosť.

Pri úprimnom milovaní totiž nie je podstatné či sa láska vracia späť. Stačí len nepovažovať druhého za menejcenného od seba. Takýto postoj je vlastne pokojom duše kedy odpadáva potreba dostať ,,z vonku“ niečo navyše. Isteže je žiadúce, ak sú pocity na oboch stranách rovnaké.
Mnoho párov má problém najmä s komunikáciou.
Dôležité je, aby ste vo vzťahu neklamali. Vo vzťahu musí byť absolútna dôvera. Je to naozaj potrebné. Pretože, ak nebudete klamať vo vzťahu, nebudete klamať ani samému sebe! Vďaka tomu vzrastie i vaša intuícia a budete mať zo života oveľa väčšiu radosť. V prvom rade je však potrebné, aby ste dokázali byť úprimný k samému sebe.
Možno máte tendenciu na partnera žiarliť, ale to súvisí najmä s tým, že vy sami máte problém s vlastnou neistotou a chýba vám pocit sebaúcty.
Skúste sa venovať aj novým veciam, rozvíjajte svoje schopnosti, nájdite si hobby, alebo niečo čo vás bude baviť a čo budete robiť s radosťou.
Ak na vás partner žiarli, skúste mu ukázať že si ho vážite. Pochváľte ho, povedzte, ako ste radi, že ste spolu.
Potrebné je tiež dohovoriť sa na tom, že sa nenecháte ovládať emóciami, takže keď taká situácia nastane, dovolíte, aby vás partner/ka na túto skutočnosť upozornil/a, tak  sa môžete pokúsiť o lepšiu formu komunikácie.
Ak by to však vo vzťahu nešlo k vašej spokojnosti, nesnažte sa vzťah neustále napravovať. Ak pre vás daný vzťah nie je naozaj dobrý, je lepšie radšej nikoho nemať, ako mať niečo neuspokojivé. Radšej si počkajte na toho naozaj pravého/pravú.
„Láska žije len z dôvery.“ — Honoré De Balzac francúzsky spisovateľ 1799 – 1850

Ako odhaliť neveru