Urieknutie? To vážne?!

V prvom momente vás niečo také môže rozosmiať – väčšinou vtedy keď sa vás to priamo netýka – mnohí sa ale vyľakajú. Ľudia sú totiž schopní uveriť kadečomu. A práve s tým počítajú ľudia, ktorí sa chcú týmto spôsobom obohatiť. Väčšinou však ide len o spôsob ako vylákať peniaze z ľudského nešťastia a strachu.

Možno ste už mali to ,,šťastie“ a stretli ste veštice rómskeho pôvodu len tak na ulici. Väčšinou sa združujú na staniciach, v blízkosti obchodných centier. Najskôr sa vás opýtajú koľko je hodín, a potom sa vás snažia  presvedčiť, že vám vyložia z ruky osud a to iba za malý príspevok. Netreba sa ich báť, lebo vám vždy vyveštia zdravie a bohatstvo. Pozor však, ak si veštiť nenecháte – to vás začnú posielať do horúcich pekiel. Teda aspoň mňa pravidelne…
Zúfalej pani, ktorú pod hrozbou veľkého nešťastia ,,prinútila“ akási ,,magická žena“ utratiť 1500 euro za špinavú vodu v ešte špinavšej fľaške. Túto vodu dotyčná úbohá, ustráchaná pani mala piť a umývať sa ňou po sedem nocí… Zázračná voda pripomínala výluh akéhosi čaju s trochou krvi a usušených pavúkov. Vraj skvelý mix na odstrašenie zlých duchov!
Iná pani sa zase od veštice dozvedela, že do troch mesiacov asi umrie. (Od tohto prípadu prešlo už niekoľko rokov a pani stále žije.) Po tejto šokujúcej správe jej však pristála pod nosom životná poistka, vraj pre každý prípad…
Sú bohužiaľ ľudia ktorí si na ,,odrobení“ spravili svoj životný biznis. Bežne vás  zavádzajú tým, že vás, za povedzme 500 – 1000 Eur, zbavia  ,,prekliatia“ ktoré celkom určite MÁTE. Vraj – pokiaľ nezaplatíte, tak sa vám budú diať samé zlé veci. Ľudia ktorí takúto osobu navštívia sa boja, sú vystrašení. To, čo však títo šarlatáni robia sa volá jednoducho – vydieranie a zavádzanie. Okrem toho, že vás okradnú, vám nič iné neurobia.
Prečo sa ale človeku nedarí? No, ak to zjednodušíme existujú asi tri príčiny.
Prvá príčina – pocit viny. Nezabúdajte totiž, že po vine vždy nasleduje trest. Ak človek necíti vinu tak ho jeho vlastné podvedomie ,,nebojkotuje“. Ak však vinu cíti, tak skôr či neskôr sa začnú diať nepríjemné veci. Podstatné je preto budovať si vnútorný pokoj.
Druhá príčina – naozajstný zámer. Ide o to, že človek by mal vedieť rozlíšiť či daný zámer ktorý chce, je naozaj ten JEHO a či má dostatočné schopnosti na splnenie tohto zámeru. Preto sa pri nových veciach, či nejakom pláne treba aj viackrát vnútorne zamyslieť a nesnažiť samého seba obalamutiť. Treba sa spýtať: je toto naozaj to ,,moje?“ Je tento vytýčený cieľ skutočne taký nutný?
Tretia príčina – príčina okolia, nevhodné, závistlivé, negatívne myšlienky druhých ľudí, prípadne tzv. prekliatie. Na druhú stranu sa ale ukazuje, že by museli byť splnené aj ostatné dve predchádzajúce príčiny, alebo aspoň jedna z nich (vina, zámer) aby  táto tretia príčina, či dokonca ,,prekliatie“ vôbec mohlo ,,fungovať.“ ,,Prekliatie“ a iné stupne tzv. ,,porobenia“ ale pravdepodobne fungujú najmä vtedy, ak im vy sami UVERÍTE a prípadne ste psychicky či telesne oslabení.
 Mudr. Teodor Rosinský (Slovenský psychiater, dlhoročný primár Psychiatrickej nemocnice vo Veľkom Záluží, 1963-1997, filozof, polyglot a psychotronik, zakladateľ energoinformačnej medicíny a priekopník akupunktúry na Slovensku) tento jav nazval energetickou štruktúrou importovanou v aure. Zistil, že takéto prípady sú ale skôr výnimočné. Je to celé iste zložitejšia záležitosť, o ktorej vieme stále príliš málo. A preto opatrne so samozvanými ,,liečiteľmi“ ktorí vám v tomto smere ,,zaručene“ pomôžu, a to za nemalé finančné prostriedky ktoré od vás vylákajú aj pod hrozbou vašej vlastnej smrti. Snažte sa radšej o svoj vnútorný pokoj, harmóniu a telesné zdravie.

Spracovala: Silazdravia.sk

Zdravie podľa znamení