Blahodárna melasa

Pokiaľ ste ešte neobjavili melasu, a trpíte na nedostatok železa, je určite čas skúsiť ju. Je to tmavohnedý až čierny sirup, ktorý sa dá právom nazvať čiernym zlatom. Vzniká vylisovaním cukrovej trstiny. Podiel cukru je však nízky.
Vedeli ste že

Obsahuje minerály ktoré nie sú v bežnej strave v dostatočnom množstve. Sú v nej zastúpené všetky dôležité minerálne látky ako je horčík, draslík, vápnik, železo, sodík, zinok, chróm. Rovnako aj vitamíny skupiny B, kyselinu listovú. Má viac vápnika ako mlieko, viac železa ako vajce a viac draslíka ako máloktorá potravina.
Stimuluje funkciu obličiek, podporuje vyplavovanie jedovatých a odpadových látok z organizmu.
Je veľmi dôležitá pri osteoporóze, vysokom krvnom tlaku, pre pacientov ktorých trápia bolesti chrbtice, je nevyhnutná pre tehotné ženy, ženy v prechode, i v období menštruácie.
Je skvelým pomocníkom proti nespavosti, reume, ekzémoch, anémii, ale aj pri zápche, podporuje kvalitu vlasov, zabraňuje prekysleniu – kyslé prostredie sa neutralizuje minerálmi a keďže v strave býva nedostatok minerálov, minerálové rezervy sa míňajú z kostí, zubov a pod. Takáto demineralizácia je potom jednou z príčin väčšiny civilizačných ochorení.
Pomôže aj pri depresii
Pri pravidelnom používaní uvoľňuje psychické napätie.
Pri užívaní treba byť trpezlivý, pretože až zhruba po roku sa vďaka melase telu dodajú potrebné látky, ktoré potom dokážu spustiť samoliečiace procesy organizmu.

Spracovala: Silazdravia.sk

Výnimočná Quinoa